Nathalia bezorgt Antwerp Pride haar eerste officiële anthem

Voor de eerste keer in zestien jaar heeft de jaarlijkse Antwerp Pride dit jaar ook een eigen officiële anthem. Samen met Antwerp Pride lanceert Natalia haar nieuwste single Shalala Dingdong in het kader van het meest kleurrijke en meest inclusieve festival in Antwerpen. Natalia zal de song live brengen vanop de Antwerp Pride truck tijdens de grote parade. 

De nieuwe single van Nathalia werd geschreven door Bart Peeters en het is een vrolijk spetterend popnummer met een boodschap over empowerment en over een betere wereld waar liefde liefde is. De song staat op  het  nieuwste album van Natalia ‘Hallelujah to the Beat’.

'In mijn hele carrière kreeg ik veel steun van de LGBTQIA+ community,’ zegt Natalia over de song. ‘Het is dan ook met grote trots dat ik kan vertellen dat Shalala Dingdong het officiële anthem wordt van de Antwerp Pride 2023. De tekst is glashelder. Ik vind het waanzin dat het recht om jezelf te zijn in deze tijd nog een issue kan zijn, maar jammer genoeg is dat toch zo. Ik zal deze song met hart en ziel de zaal inschreeuwen op al mijn concerten.'

‘Het is voor ons een enorme eer dat Natalia een van haar nieuwste songs leent als Antwerp Pride anthem,’ aldus Wilfried Eetezonne, woordvoerder van Antwerp Pride. ‘Het is een vrolijk popnummer waarbij je niet kan stilzitten, maar de tekst is niet vrijblijvend en heeft een heldere boodschap voor een toekomst die alleen maar inclusief kan zijn. Ook Pride blijft een protest met een feestelijke strik rond en dit nummer past hier dan ook perfect in.’

Natalia zal Shalala Dingdong ook brengen tijdens de Pride parade vanop de Antwerp Pride truck. De Antwerp Pride Parade vertrekt zaterdag 12 augustus om 14 uur aan de Oudeleeuwenrui om via de Scheldekaaien en de Kloosterstraat richting de Cockerillkaai te marcheren en te dansen waar het Love Unitedfestival losbarst. In tegenstelling tot de voorbije jaren zal de Antwerp Pride truck de laatste in de parade zijn om zo iedereen uit te nodigen voor het festival.

Beluister hieronder Shalala Dingdong 

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws