Moordenaars van Brianna Ghey schuldig bevonden

Een minderjarige jongen en meisje zijn woensdag schuldig bevonden voor de moord op Brianna Grey. De twee vielen op 11 februari 2023 het zestienjarige transmeisje aan in een park in Cheshire en dienden haar daar 28 messteken toe.

Woensdag werden de beide daders unaniem door een jury schuldig bevonden voor de moord. De twee ontkenden dat ze Ghey vermoord hadden en gaven elkaar de schuld. Het bebloede mes werd in de slaapkamer van de jongen aangetroffen en in de slaapkamer van het meisje werd een verfrommeld notabriefje gevonden met daarop het plan om Ghey te vermoorden. 

Tijdens de rechtszaak kreeg de jury ook te horen dat de beide tieners, die nu zestien zijn, geobsedeerd zijn met geweld, martelingen en de dood. Ze hadden ook een moordlijst opgesteld met daarop de namen van mensen die ze wilden vermoorden waaronder Ghey en nog vier andere kinderen. Sinds hun elfde, en in aanloop op de moord, stuurden ze elkaar duizenden berichten waarin ze hun gestoorde plannen bespraken. Tijdens het onderzoek en de rechtszaak noemden ze die berichten ‘duistere fantasieën’.

Volgende maand beslist de rechter hoelang de beide tieners de cel in moeten voor de moord op Brianna Ghey.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste