Moord Beveren: Minderjarige daders op weg naar Hof van Assisen?

De drie minderjarige jongens die ervan verdacht worden op 6 maart vorig jaar David Polfliet  (42) uit Sinaai naar Beveren gelokt en daar vermoord te hebben, riskeren toch als volwassenen berecht te worden. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft aan de jeugdrechter gevraagd om de drie minderjarigen, die toen 16 en 17 jaar waren,  ‘uit handen’ te geven. Eind januari moeten de drie minderjarigen voor de jeugdrechter verschijnen die zich moet uitspreken over de vraag  of ze al dan niet als volwassenen moeten berecht worden.

Het lichaam van David Polfliet uit Sint-Niklaas werd op 6 maart 2021 gevonden aan een park in de Lesseliersdreef in Beveren.  Het slachtoffer was door drie minderjarige jongeren uit Antwerpen, Verrebroek en Kieldrecht naar daar gelokt via de datingapp Grindr. De minderjarigen wilden op die manier homoseksuele mannen beroven. De jongens zouden volgens de autopsie, waarvan de resultaten nog niet bevestigd zijn door het parket, met een mes in Polfliet’s dijbeen gestoken hebben. Daarbij zou Polfliet doodgebloed zijn. Enkele dagen na de feiten gaven de jongeren zich aan bij de politie en werden ze geplaatst in jeugdinstellingen. De 16-jarige verdachte ontsnapte in september uit de gesloten afdeling van de gemeenschapsinstelling in Wingene en werd later opgepakt in een hotel in Blankenberge.

Het onderzoek naar de moord op David Polfliet is nog niet afgeslopen maar het Oost-Vlaamse parket start dus nu wel de procedure op om de daders als volwassenen te berechten. Volgens goed ingelichte bronnen moeten de drie daarom in de komende weken voor de jeugdrechtbank verschijnen die over de uithandengeving moet beslissen. Als een minderjarige effectief uit handen wordt gegeven, kan hij vervolgd worden voor een bijzondere kamer binnen de jeugdrechtbank of voor het hof van assisen. Als ze voor Assisen moeten verschijnen kunnen ze een gevangenisstraf tot dertig jaar krijgen. Voor  de feiten in Beveren is moord de voorlopige kwalificatie van de feiten, maar het onderzoek moet uitmaken of er mogelijk sprake is van diefstal met geweld met de dood tot gevolg of een haatmotief wegens seksuele geaardheid. 

Verwacht wordt dat de jeugdrechters begin februari hun beslissing in een vonnis zullen gieten.

Bronnen: Nieuwsblad / Belga / eigen berichtgeving

Foto: David polfliet

Lees ook: 

Moord Beveren: Antwerpse verdachte moet maand langer in gesloten instelling blijven

Moord Beveren: Beveren gaat moord op David P. herdenken met regenboogbanken aan scholen en in park

Moord Beveren: Regenboogvlaggen duiken op aan overheidsgebouwen in het hele land

Cavaria stelt zich burgerlijke partij voor LGBTI-foob geweld in Beveren

Homo in de val gelokt en vermoord door jongeren in Beveren

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste