Mister International Rubber verkiezing verandert van naam en wordt genderneutraal

Het afgelopen weekend werd in Chicago voor de 27ste keer Mr. International Rubber gekozen. Tijdens de uitreiking van de titel maakte de organisatie bekend dat de titel vanaf volgend jaar van naam veranderd en genderneutraal wordt.

Dit jaar namen negen kandidaten uit zes landen deel aan de verkiezing. Uiteindelijk werd AJ Huff uit San Francisco (VS) de nieuwe Mr. International Rubber met de uit Dublin (Ierland) afkomstige Rolo en Dante Wood (Amsterdam, Nederland) als respectievelijk zijn eerste en tweede ereheer.

Tijdens de uitreiking maakte de organisatie ook bekend dat vanaf volgend jaar de wedstrijd gehouden zal worden onder de naam MIR en dat het evenement genderinclusief wordt. “Bij het herzien van de intentie van de organisatie is besloten om de genderbarrière van de wedstrijd op te heffen en alle geïnteresseerde deelnemers ongeacht hun genderidentiteit welkom te heten”, zo liet de organisatie na afloop in een persbericht weten. “Vanaf MIR28 zullen alle deelnemers strijden op hetzelfde podium in een genderinclusieve wedstrijd. De winnaar van de wedstrijd kan vervolgens de aanspreektitel kiezen die hen het beste vertegenwoordigt als de MIR-titelhouder. Dit kan een van de volgende zijn: Mr. International Rubber; Ms. International Rubber; Mx. International Rubber; of MIR International Rubber Ambassador.”

Met het genderinclusief maken van de wedstrijd volgt de organisatie van Mister International Rubber een trend die verschillende andere verkiezingen reeds hanteren om zo inclusief mogelijk te zijn. “Het verwijderen van de genderbarrière bij MIR zal ervoor zorgen dat alle rubber-titelhouders en onafhankelijke deelnemers een internationaal podium krijgen om op te schitteren, ongeacht hun genderidentiteit”, aldus de organisatie.

“MIR is de afgelopen jaren in alle opzichten genderinclusief geweest, behalve in de deelnemersgroep. Er zijn juryleden van alle genders geweest, verkopers van alle genders, het personeel is genderdivers, net als het uitvoerend leiderschap van de organisatie. Het weekendprogramma heeft vrouwenfeesten, mannenfeesten en genderinclusieve feesten opgenomen. Beurzen waren open voor alle genders, en ons publiek is ook gestaag diverser geworden.”

 

MIR28 gaat volgend jaar door van 17 tot 24 oktober in Skokie, Illinois (VS).

Foto: Mister International Rubber (Mr. International Rubber 27, AJ Huff of San Francisco, USA (Center),1st Runner Up, Rolo of Dublin, Ireland (Left),2nd Runner Up, Dante Wood of Amsterdam, The Netherlands (Right))

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws