Minnewaterpark in Brugge krijgt regenboogzitbank

Brugge krijgt een regenboogbank in het Minnewaterpark. Dat heeft de gemeenteraad afgelopen dinsdag beslist. Tegelijkertijd wil Brugge samen met 18 andere Europese steden tools ontwikkelen tegen homofobe propaganda en stigmatisering van LGBT’s.

Het Minnewaterpark krijgt binnenkort een opfrissing en nieuwe zitbanken. Groen Brugge ijverde op 19 april  voor de inplanting van een regenboogbank. Dat werd toen ludiek gevraagd door één van de banken in het Minnewaterpark te draperen met een regenboogvlag (foto). “Het voorstel voor het bankje is een zeer mooi en origineel voorstel”, zo zei Nele Caus (NV-A) tijdens de behandeling van het agendapunt. Ook stelde het gemeenteraadslid voor om een kunstenaar de kans te geven om een originele regenboogbank te ontwerpen.

Ook burgemeester Dirk de Fauw Is te vinden voor het installeren van een regenboogzitbank. “Er zijn hele mooie hoekjes in het Minnewaterpark en ik ben overtuigd dat er wel een plaats zal kunnen gevonden worden om een opvallende mooie regenboogbank daar te plaatsen.”

Rainbow Cities in Actie

Brugge heeft net als Gent en Leuven vorig jaar gereageerd via een brief naar de Poolse ambassade om een einde te maken aan de LGBTQ-vrijezones. 33 steden uit 17 landen volgden al  dat voorbeeld. Samen met het Rainbow Cities netwerk wil Brugge en 18 andere steden ook meewerken aan een project Rainbow Cities in Action dat van juni 2021 tot september 2022 loopt. 

“Concreet willen we beleidsrichtlijnen ontwikkelen voor Europese steden en gemeenten die tot nu toe geen regenboogbeleid hebben, richtlijnen ontwikkelen met aandacht voor interseksualiteit, interculturele dialoog en wederzijds begrip versterken en antwoord en tegengewicht bieden aan de stigmatisering van LGBT-personen.”

Foto: Groen Brugge

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste