Meerderheid homo’s blijft het leven positief bekijken tijdens lockdown

Maar liefst 57 procent van de homoseksuele mannen die meededen aan een enquête  via de datingsite Planet Romeo,  hield er tijdens de lockdownperiode een positieve ingesteldheid aan over. De helft van de respondenten maakt zich wel zorgen over hun financiële toestand.

De afgelopen weken werden de gebruikers van de Planet Romeo datingsite en app opgeroepen om hun mening te geven in een Enquête over hoe ze zich voelen tijdens de lockdown en over hoe ze denken dat deze crisis hun toekomst zal beïnvloeden. Maar liefst 75.840 gebruikers uit 140 landen vulden de enquête in. Het merendeel van de respondenten kwamen uit Duitsland, Italië, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk waar de app en site het populairst is. Vooral gebruikers uit de leeftijdsklasse 35 tot 44 jaar en 45 tot 54 jaar vulden de enquête in. De andere leeftijdscategorieën zijn ook maar in mindere mate vertegenwoordigd in de antwoorden van de enquête. Door deze geografische spreiding en de oververtegenwoordiging van de respondenten uit Duitsland, die goed zijn voor bijna de helft van de respondenten, en het feit dat ieder land zijn eigen lockdown regels had moeten we de resultaten wel met de nodige korrel zout nemen.

Over het algemeen voelden de respondenten zich dus zeer goed en positief tijdens de lockdown. Vooral de Fransen (65%) hielden aan de lockdown een positief gevoel over. Daarna komen hun Britse tegenhangers die met hun 44 procent reeds een stuk onder het wereldwijde gemiddelde van 57 procent zitten. Indiërs voelden zich het slechts tijdens hun lockdown. Slechts 23 procent beschouwde die positief.

Financiële toekomst

De respondenten maakten zich meer zorgen over hun financiële toekomst (50%) dan over hun gezondheid (43%). Dat is vooral het geval in Indië waar maar liefst 73 procent hun financiële toekomst somber inzien.

Homo’s in de oudere leeftijdsklassen maken zich minder zorgen over hun financiële toekomst dan jongeren. Zo zegt 45 procent van de respondenten die ouder dan 65 jaar zijn zich geen zorgen te maken.

Economie

35 procent van de respondenten maakt zich zorgen over de economische impact op de toekomst voor zaken en verenigingen die zich richten op een overwegend LGBT publiek. Dat is vooral het geval in Duitsland (46 procent) en het minst in Groot-Brittannië (20%). Vooral homo’s in de leeftijdsgroep van 45 tot 65 jaar is de vrees het grootst dat hun favoriete zaken en verenigingen op termijn zullen verdwijnen. In de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar maakt 45 procent geen zorgen hierover.

Seks en daten

Tijdens de lockdown bleven maar liefst 70 procent van de Planet Romeo gebruikers mooi in hun kot en spraken ze niet af voor seks met andere mannen. Vooral in landen die strengere maatregelen hadden was dit het geval. Vergeleken met landen waar strenge maatregelen werden afgekondigd, zoals Spanje en Italië waar 86% thuis bleven, gingen vooral de Zweden (61%) en Duitsers (62%) meer daten. 

Het ziet er ook naar uit dat de meeste homoseksuele mannen hun vakantie in eigen land zullen doorbrengen. Maar liefst 73 procent zegt dat te doen.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste