Lierse speelt na overleg met Roze Huis Antwerpen met 'One Love' -armband

Voetbalclub Lierse geeft gehoor aan de oproep van de Pro League en zal bij de wedstrijd tegen Virton  spelen met de  ‘One Love’ armband. De club heeft dat beslist na een overleg met het Antwerpse Roze Huis.  De hele wedstrijd zal ook in het teken van ‘One Love’ staan.

De club besprak met het Roze Huis hoe  voetbal nog meer kan verbinden en hoe ze discriminatie samen een halt kunnen toeroepen.Een delegatie van het roze huis zal nu zondag de aftrap geven voor de wedstrijd.

Voorzitter Steve Vermaelen van Het Roze Huis is tevreden met dit initiatief: “We zijn blij met dit krachtig signaal van Lierse. Als meerdere voetbalclubs zich scharen achter dit initiatief, maken we een duidelijk statement. Voetbal zou een sport voor iedereen moeten zijn, ongeacht seksuele en/of genderidentiteit"

De hele actie komt er nadat de FIFA besliste dat de ‘One Love’-aanvoerdersband niet tijdens de wereldbeken in Quatar mocht gedragen worden.  Aanvoerders die de band wel dragen zullen bestraft worden met een gele kaart. Zeven landen, waaronder Belgie, lieten weten dat ze  eventuele boetes betalen wilden betalen maar ze zijn niet bereid om een sportieve sanctie te slikken van de FIFA. De Pro League riep daarom de clubs op om dit weekend met de ‘One Love’-aanvoerdersband te spelen. “Ons voetbal is er voor iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, genderidentiteit of ras. Op een voetbalveld vallen alle barrières weg. In tegenstelling tot de FIFA willen wij die boodschap met onze clubs eendrachtig uitdragen. Daarom vragen wij de Challenger Pro League-kapiteins om komend weekend op speeldag 15 de regenboogarmband te dragen.”

Foto: Pro League

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste