Lewis Hamilton betuigt opnieuw zijn steun aan LGBT-gemeenschap tijdens Formule 1 in Qatar

Formule 1 kampioen Lewis Hamilton zal dit weekend meedoen aan de Grand Prix van Qatar met de Progress Pride vlag op zijn helm. Daarmee toont hij zijn steun aan de LGBTQ-gemeenschap  en klaagt hij de kwalijke status van de mensenrechten in het algemeen aan in Qatar. Onder de vlag staat ook de tekst ‘We Stand Together’ (we staan er samen). 

Aanstaande zondag wordt er in Qatar voor de eerste keer een Grand Prix gereden. Tijdens de voorstelling in september uitte Amnesty International stevige kritiek op de beslissing om er een grand prix te laten doorgaan. Daarmee vestigde de mensenrechtenorganisatie ook de aandacht op de kwalijke reputatie die Qatar heeft als het aankomt op het naleven van de mensenrechten. Amnesty riep de piloten en raceteams toen ook op om zich uit te spreken over die schendingen om zo te voorkomen dat Qatar zijn imago via de sport zou proberen te verbeteren.

In Qatar is de Sharia wetgeving van kracht waardoor moslimmannen de doodsstaf kunnen krijgen als ze een relatie aangaan met een andere man. ILGA heeft echter nog geen bewijs gevonden dat er hiervoor ook mannen geëxecuteerd zijn. Naast de vele anti-LGBTQ wetten die in Qatar van kracht zijn, het feit dat vrouwen er als tweederangsburgers worden behandeld heeft het land ook de dood van meer dan 6.500 dode immigranten op zijn geweten die de afgelopen jaren in het land werkten aan de grootschalige bouwprogramma’s die onder meer voor de wereldbeker voetbal gebouwd worden. In plaats van aan zijn mensenrechten te werken probeert Qatar zijn imago op te poetsen door het organiseren van sportevenementen zoals de wereldbeker voetbal in 2022 en de Grote Prijs Formule 1.

Het is niet de eerste keer dat Lewis Hamilton zijn steun betuigt aan de LGBTQ-gemeenschap. Eerder dit jaar deed hij dat ook tijdens de Grote Prijs van Hongarije. Hij noemde de aanvallen van de Hongaarse overheid op de LGBTQ-gemeenschap toen “onacceptabel en laf”. “Iedereen verdient de vrijheid om zichzelf te zijn, ongeacht van wie ze houden of hoe ze zich identificeren.”

Lees ook: 

F1-piloten maken statement tegen anti-LGBT wet voor GP van Hongarije

foto's: Twitter

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste