Levenslang voor moord op transmeisje Brianna Ghey

Scarlett Jenkinson en Eddie Ratcliffe,de twee zestienjarige jongeren die vorige jaar het Britse transmeisje Brianna Ghey met verschillende messteken om het leven brachten, zijn afgelopen vrijdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. 

Jenkinson moet minimum een gevangenisstraf van 22 jaar uitzitten terwijl Ratcliffe twintig jaar in de cel moet blijven voor de, volgens de rechter, geplande en brutale sadistische moord die werd ingegeven door haat tegenover Brianna Ghey omwille dat ze zich identificeerde als transvrouw.

Na de moord op Brianna Ghey op 11 februari 2023 kwam aan het licht dat de twee jongeren een ‘kill list” hadden gemaakt waarop de namen van nog vier andere tieners stonden.

Het was Jenkinson die het eerst bevriend geraakte met Brianna nadat ze geobsedeerd door haar was.Ratcliffe ontmoette Brianna pas op de dag dat ze vermoord zou worden. De twee vielen op 11 februari 2023 het zestienjarige transmeisje aan in een park in Cheshire en dienden haar daar 28 messteken toe. De twee ontkenden dat ze Ghey vermoord hadden en gaven elkaar de schuld. Het bebloede mes werd in de slaapkamer van de jongen aangetroffen en in de slaapkamer van het meisje werd een verfrommeld notabriefje gevonden met daarop het plan om Ghey te vermoorden. 

Tijdens de rechtszaak kreeg de jury ook te horen dat de beide tieners, die nu zestien zijn, geobsedeerd zijn met geweld, martelingen en de dood.

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws