Ook Leuven pakt uit met regenboogzebrapaden

Ook Leuven heeft nu twee eigen regenboogzebrapaden. Deze week werden in de studentenstad, in aanloop van het holebifilmfestival en de coming-out day van 11 oktober, twee kleurrijke oversteekplaatsen geïnstalleerd op de kruispunten van de Diestsestraat met de  Louis Melsenstraat en op het kruispunt van de Diestsestraat met de Vital Decosterstraat.

Het zebrapad symboliseert gelijkwaardigheid voor iedereen ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit en benadrukt dat Leuven een open stad is die iedereen welkom heet .

Het regenboogzebrapad is een symbool voor alle mogelijke vormen van seksuele geaardheid en genderidentiteit. In binnen- en buitenland kom je op verschillende plaatsen al regenboogzebrapaden tegen. Leuven kon niet achterblijven en kiest meteen voor twee zebrapaden: op het kruispunt van de Diestsestraat met de Vital Decosterstraat enerzijds en met de Louis Melsensstraat anderzijds. “We hebben deze locatie heel bewust gekozen, namelijk in het hart van onze stad. Op weinig plaatsen komt er dagelijks zoveel volk voorbij als hier”, reageert schepen Corneillie (GROEN) enthousiast. En natuurlijk moet het verkeer er nog steeds voorrang geven aan overstekende voetgangers.

Steun en erkenning

Schepen Lies Corneillie: “Met deze twee regenboogzebrapaden zetten we letterlijk in de verf waar we als stad voor staan. We zijn een open stad waar iedereen welkom is, waar iedereen tot zijn recht kan komen, waar het niet uitmaakt wie je graag ziet. Liefde is liefde, ook al is dat nog niet altijd voor iedereen een evidentie. Dit regenboogzebrapad is dus een krachtig signaal voor alle Leuvenaars en bezoekers, en in het bijzonder voor de LGBT+-gemeenschap die hierin ook steun en erkenning mag vinden.

foto: Stad Leuven

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste