Leuven krijgt eigen Pride

In Leuven zal op 10 oktober voor het eerst een pride-optocht door het centrum trekken. Dat maken het Regenbooghuis UniQue en de organisatie Queer Leuven, die de organisatie op zich nemen, bekend. Leuven was in het verleden al de gaststad voor evenementen zoals de L-Pride (2018) en de opening voor het Queer Arts Festival Leuven (2023) maar het zal de eerste keer zijn dat er een pride optocht door het stadscentrum zal trekken.

In de pride in de Vlaams-Brabantse studentenstad zullen geen grote vrachtwagens meerijden, zoals dat wel het geval is bij de andere pride-optochten in Brussel en Antwerpen. De Leuvense Pride grijpt daarmee terug naar de oorsprong van de pridebeweging. Fietsen zijn natuurlijk wel toegelaten. Na de eerste optocht zal er een nieuw monument ingehuldigd worden en wordt er een straatparty gehouden vooraleer het evenement in ‘De Optimist’ wordt afgesloten met een dragshow en party. Meer details over het programma wordt in de komende weken bekend gemaakt.

 

De organisatie is voor die eerste Leuvense pride op zoek naar verhalen van LGBTQI+ personen die een link hebben met Leuven. Hun verhalen zullen vereeuwigd worden in het monument dat onthuld zal worden. Jullie verhalen kunnen via  https://forms.gle/KDxhNATux2eppdtp7 doorgestuurd worden.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste