Olympische Spelen: Italiaanse boogschutter komt uit de kast na winnen van een bronzen medaille

De Olympische Spelen in Tokio breekt het ene na het andere record als het op LGBTQ+representatie aankomt. Nadat de Poolse roeister Katarzyba Zillmann uit de kast kwam na het winnen van een zilveren medaille doet de Italiaanse boogschutter Lucilla Boari hetzelfde op de persconferentie nadat ze een bronzen medaille binnen haalde.

Boari versloeg de Amerikaanse Mackenzie Brown in de strijd voor de bronzen medaille en werd zo de eerste Italiaanse vrouw ooit die een medaille in het boogschieten won. Na haar overwinning kreeg ze van een Italiaanse journalist een video voorgeschoteld van haar vriendin de Nederlandse boogschutter Sanne de Laat, die zich niet kwalificeerde voor de spelen. De Laat feliciteerde Boari. “Het is super, super, super, verbluffend en ik ben supertrots op je”, zo zei De Laat in de video. “Ik kan niet wachten tot je hier bent zo dat ik je de grootste knuffel kan geven die er bestaat. Ik hou zo veel van je.”

Lucilla Boari was ontroerd door de boodschap van haar lief. “Dat is Sanne, mijn vriendin”, zo zei ze met grote een glimlach op haar gezicht.

Lees ook: Olympische Spelen: Poolse roeister komt uit de kast na winnen van zilveren medaille

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste