Hongaarse media verzet zich tegen anti-LGBT wetgeving

Verschillende Hongaarse televisiezenders en tijdschriften gaan een sensibiliseringscampagne over homoseksualiteit uitzenden en publiceren. Dat doen ze uit protest tegen de anti-LGBT-wet die in juni in Hongarije werd goedgekeurd en die elke vermelding verbiedt over andere dan heteroseksuele geaardheden en transgezinnen.  De campagne loopt tot eind december.

Ondermeer op de  televisiezenders Comedy Central, MTV en Paramount Network zullen de komende weken campagnevideo’s in Hongarije worden uitgezonden. Hiermee gaan ze regelrecht in tegen het door de regering opgelegde verbod. De verschillende mediaorganisaties doen voor de campagne een beroep op het Amerikaanse Rainbow Families dat streeft naar een gelijkere behandeling van LGBT-gezinnen. “We geloven dat het belangrijk is om overal liefde te verspreiden en mensen eindelijk een affiche te tonen die het onderwerp bespreekbaar maakt. Dit is bijzonder belangrijk voor families naar aanleiding van de kerstdagen, daarom zal de campagne blijven lopen tot eind december”, laat Rainbow Families weten in een statement op Facebook.

Met de in juni goedgekeurde wet wil de regering van Orban de Hongaarse jeugd en de christelijke gezinswaarden beschermen. Zo mogen er op scholen voortaan enkel heteroseksuele relaties besproken worden tijdens  de lessen seksuele voorlichting. Op televisiezenders zijn alle uitzendingen met LGBT-content enkel toegelaten tussen 22 uur en 5 uur en moeten ze vooraf gegaan worden door een waarschuwing.Tegen de commerciële zender RTL Klub loopt momenteel een strafonderzoek voor het uitzenden van een gelijkaardige advertentie over LGBT-ouderschap.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste