Graphic Novel Heartstopper levert Hongaarse boekhandel 35.000 euro boete op

De Hongaarse boekhandel Lira heeft van de overheid een boete gekregen van 35.000 euro  omdat het enkele exemplaren van de graphic novel ‘Heartstopper’ van Alice Oseman verkochten zonder dat ze de cover bedekten. Sinds 2021 is er in Hongarije een wet van kracht die verbiedt dat minderjarigen worden blootgesteld aan media met een LGBTQ-thema of personages. In de graphic novel, waar ook een Netflix-reeks is gemaakt, worden twee tieners op elkaar verliefd.

Een overheidsdienst in Boedapest voerde een onderzoek naar de boekhandel en vond enkele exemplaren van het boek waarvan de cover niet afgeschermd was zoals dat door de in 2021 goedgekeurde wet verplicht is.De opgelegde boete is de hoogste die ooit is opgelegd aan een Hongaarse boekhandel.

De boekhandel is in beroep gegaan tegen de opgelegde boete.

 

Heartstopper is niet het enige boek dat de toorn van de Hongaarse autoriteiten de afgelopen jaren over zich heen kreeg. Ook de Hongaarse vertalingen van “Early One Morning”  en “Bedtime, Not Playtime!” van de Amerikaanse auteur Lawrence Schimel kreeg reeds een boete.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste