Holebifilmfestival in november te gast in 23 steden

Van 7 tot 18 november kun je in 23 steden opnieuw terecht voor een selectie van LGBTQ-films. Dan gaat opnieuw het jaarlijkse Holebifilmfestival door. Het zwaartepunt van de vertoningen dit jaar ligt in Leuven en Antwerpen. 

In Leuven  dit jaar  13 films en 2 documentaires vertoond. Ook is er de traditionele Holebi Kort Contest tijdens de openingsavond in 30CC Minnepoort op 7 november. Dit jaar ligt de presentatie hiervan in handen van Xavier Taveirne. Dit jaar werden er uit de 61 inzendingen  kortfilms geselecteerd die strijden voor de hoofdprijs en twee Awards.

Ook in Leuven staan er drie opvoeringen van het toneelstuk Hotel Orfeo van het gezelschap Spot On met Kevin Coomans, Robin Dekelver en Johan Wouters in een regie van Julie Helsen en Benjamin Laureys op het programma. Naast Leuven wordt dit stuk ook in Lier opgevoerd.

In Antwerpen beginnen ze er reeds op 1 november aan met een vertoning van The Whale in het Filmhuis. The Whale is een van de de zestien films die in de 22 andere steden te zien is. Naast ‘The Whale’ krijg je in deze steden ook onder meer ‘Blue Jean’, ‘Close’ en ’Strange Way of Life’ voorgeschoteld.

Het volledige programma vind je terug op Holebifilmfestival.be

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws