Voetbalclub Hertha Berlijn zet keeperstrainer aan de deur na homofobe uitspraken

Hertha Berlijn heeft zijn keeperstrainer Zsolt Petry aan de deur gezet omdat hij in een interview in een Hongaarse krant homofobe en xenofobe verklaringen heeft gedaan. Dat heeft de Duitse club dinsdag zelf gemeld.

De 54-jarige Zsolt Petry deed de uitspraken zonder dat zijn club hiervan op de hoogte was in een interview met de krant Magyar Nemzet. In het interview bekritiseerde hij de Hongaarse doelman Peter Gulacsi van RB Leipzig. In februari had Gulacsi stevige kritiek geleverd op de goedkeuring van de Hongaarse wet die bepaalde dat enkel getrouwde koppels kinderen kunnen adopteren. Omdat Hongarije nog geen homo-huwelijk kent, kunnen daardoor homoseksuele koppels niet langer kinderen adopteren.

"Ik snap niet wat Gulacsi ertoe heeft aangezet om op te komen voor homo's, travestieten en mensen met een seksueel andere geaardheid", zo liet Zsolt Petry weten aan de krant. "Ik begrijp ook niet hoe Europa momenteel moreel zo laag kan zinken", klonk het verder. "Europa is een christelijk continent, ik hou er niet van om de morele achteruitgang te zien die het continent overspoelt. De liberalen blazen de tegengestelde opvattingen op: als je niet van migratie houdt - vreselijk veel criminelen hebben Europa immers overspoeld - dan zullen ze je meteen beschuldigen van racisme."

Petry speelde ondermeer bij AA Gent en Charleroi en was sinds 2015 bij Hertha Berlijn aan de slag als keepers-trainer. Daar komt na deze uitspraken ook met onmiddellijke ingang een einde aan.  "Zulke uitspraken stroken helemaal niet met de waarden van Hertha", reageerde Carsten Schmidt, voorzitter van de 

Raad van Bestuur bij de club.  Petry verontschuldigde zich inmiddels en zegt dat hij geen homofoob of xenofoob is. “Ik betreur ten zeerste mijn verklaringen over het migratiebeleid en wil mijn excuses aanbieden aan alle mensen die bij ons hun toevlucht zoeken en die ik beledigd heb."

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste