Grindr schrapt etniciteitsfilter na protest

Dating-app Grindr gaat eindelijk zijn etniciteitsfilter verwijderen. De app ligt samen met verschillende andere dating apps, al jaren onder vuur hiervoor.  De afgelopen dagen werd die kritiek maar erger nadat het standpunt over #BlackLivesMatter van het bedrijf achter de app hypocriet werd genoemd in een tweet die viraal ging. 

Momenteel kun je nog filteren op ras, leeftijd,hoogte en gewicht als je via Grindr op zoek gaat naar een date. Grindr zegt wel dat het een nultolerantie heeft voor iedere vorm van racisme en haatspraak gaat nu dus ook die etnische filterfunctie verwijderen met de nieuwe update.

De verwijdering komt er aan het begin van de Pride maand en het lijkt erop dat de beslissing versneld wordt uitgevoerd na de rellen die in de VS zijn losgebroken na de dood van George Floyd door een politieagent in Minneapolis.

In een inmiddels verwijderde tweet riep Grindr op tot gerechtigheid en gebruikte daarbij de #BlackLivesMatter’. Meteen kreeg Grindr het deksel.op de neus van iemand die in een antwoord daarop opriep om de etniciteitsfilter te verwijderen. Dat antwoord werd inmiddels verschillende duizenden keren geretweet. 

In een mededeling laat Grindr weten dat die filter verdwijnt bij de volgende update. Grindr is echter niet het enige datingsplatform dat een filtering op ras gebruikt. Verwacht wordt dat andere dating-apps het voorbeeld van Grindr zullen volgen.

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste