George Michael krijgt muurschilderij van negen meter in Londen

Pop-icoon George Michael krijgt binnenkort in Londen een eigen negen meter lange muurschildering. Het kunstwerk zal vanaf september te zien zijn in het district Brent. George Michael stierf onverwachts op kerstdag 2016 op 56-jarige leeftijd.

Het kunstwerk zal getekend worden door Dawn Mellar die de voorbije twintig jaar al krachtige portretten heeft afgeleverd van andere bekende figuren waaronder Koningin Elizabeth II, Karl Lagerfeld, Condoleezza Rice en de homo-iconen Judy Garland en Madonna. De muurschildering viert het leven van de Wham-zanger die in Brent opgroeide.

Het zal niet de eerste muurschildering zijn van het Britse pop en homo-icoon. George Michael kreeg in 2017 in Australië al een plekje op een muur. Daar werd hij afgebeeld als een jesusfiguur en dat zorgde downunder voor heel wat controverse. Vandalen overschilderde het kunstwerk in 2017 uit protest tegen de uitslag van de verkiezingen waar de openstelling van het homo-huwelijk een thema was. Uit protest tegen de vernieling werden er op de zwarte verf boodschappen van liefde geschreven. Daarna werd de muurschildering gerestaureerd.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste