Genderbevestigende operaties worden gratis in Malta

Enkele dagen na de pride week in Malta heeft premier Robert Abela bevestigd dat genderbevestigende operaties binnenkort helemaal terug betaald zullen worden door de ziekteverzekering. De laatste paar jaren maakte de Maltese regering al werk van de openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht, het verbieden van conversietherapieën en de mogelijkheid om non-binair als een genderoptie op officiële documenten te laten registreren.

Tijdens een radiointerview op One Radio bevestigde Abela de belofte die hij eerder tijdens een toespraak op de gaypride had gemaakt. “Iedereen die een genderbevestigende operatie wil zal beroep kunnen doen op de nationale gezondheidsdienst waardoor de staat de procedure zal financieren.”

“Mijn aanwezigheid en de rest van de ministers en parlementsleden symboliseren de boodschap dat, ondanks we al veel hebben gedaan, er nog meer zit aan te komen.”

De verklaring van Abela komt er twee weken nadat zijn regering officieel het verbod op bloeddonaties door homoseksuele mannen ophief.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste