Gay Games in Hong Kong met een jaar uitgesteld

De Gay Games die volgend jaar  november in Hong Kong zouden doorgaan  worden met een jaar uitgesteld. Dat laat de organisatie weten. Reden voor het uitstel is de onzekerheid die er heerst rond de verschillende covid-varianten en de verschillende reisbeperkingen die er gelden voor toeristen.  De beslissing  werd door het organiserend comité genomen na overleg met de Federation of Gay Games (FGG). Wanneer de spelen in november 2023 precies zullen doorgaan wordt binnenkort bekend gemaakt.

“De onvoorspelbare vooruitgang van de verschillende Covid varianten en de corresponderende reisbeperkingen zorgen ervoor dat deelnemers uit de hele wereld voor een uitdaging staan om reisplannen naar Hong Kong te maken”, zo laat co-voorzitter van de Gay Games Hong Kong (GGHK), Dennis Philipse weten in een mededeling.

“De wereld van vandaag Is radicaal anders dan die van 2017 toen we de eerste Aziatische  Gay Games binnenhaalden. GGHK blijft verder werken en gelooft nog steeds in onze originele visie om de meest inclusieve en diverse spelen te organiseren in hun veertigjarig bestaan.”

Doordat de covid -pandemie in heel wat gebieden nog niet volledig onder controle is en iedereen nog geen gelijke toegang heeft tot de vaccins worden de spelen daarom met een jaar uitgesteld. “We denken dat we op die manier onze belofte beter kunnen inlossen om van de Gay Games een baken van hoop voor de uitgebreide gemeenschap in de regio te maken.”

 

Bij de voorstelling van de plannen voor de Gay Games in Hong Kong lieten de organisatoren weten dat ze  12. 000 deelnemers en  75.000 bezoekers uit de hele wereld verwachtten. Die zouden samen meer dan 1 miljoen Hong Kong dollars in de lokale economie pompen.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste