Franse en Canadese senaat keuren wetsvoorstel dat conversietherapieën verbiedt goed

Zowel in Frankrijk als in Canada heeft de Senaat een wetsvoorstel goedgekeurd dat zogenaamde conversietherapieën moet verbieden. De wetten waren eerder reeds goedgekeurd door de respectievelijke parlementen van de beide landen.

Frankrijk 

In Frankrijk werd dinsdag de wettekst al bij de eerste lezing goedgekeurd. 305 senatoren gaven hun steun aan het wetsvoorstel en 28 senatoren stemden tegen. Het wetsvoorstel dat ingediend werd door de partij van president Emmanuel Macron werd vorige maand al goedgekeurd door het parlement. Het aanbieden van therapieën die de bedoeling hebben om de seksuele geaardheid van iemand te veranderen kan binnenkort in Frankrijk bestraft worden met een gevangenisstraf tot twee jaar en boetes die kunnen oplopen tot 30.000 euro. De wet kan nog aangepast worden tijdens een gezamenlijke bespreking door de beide kamers voordat ze van kracht wordt.

Lees ook: Canada zet eerste stap om homogenezingen te verbieden

Canada

Ook aan de andere kant van de wereld, in Canada, stond een soortgelijk wetsvoorstel dinsdag op de agenda van de senaat. Ook hier werd dat wetsvoorstel aanvaard. Op 1 december werd het wetsvoorstel unaniem door het lagerhuis goedgekeurd. Premier Justin Trudeau liet nadat ook de senaat haar fiat had gegeven weten dat de wet van kracht wordt zodra het de koninklijke goedkeuring heeft gekregen. Hij bedankte ook iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

foto:Ehimetalor Akhere Unuabona / Unsplash

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste