Florida breidt omstreden 'Don't say gay'-wet uit naar alle leerjaren

De Raad van Onderwijs van Florida heeft het wetsvoorstel goedgekeurd dat de zogenaamde "Don't Say Gay" wet die van kracht is in de staat verder wordt uitgebreid naar alle schoolniveaus. Hierdoor worden alle informatie, lessen en materiaal waarin LGBTQ-onderwerpen worden besproken of behandeld verboden in alle scholen. 

Het is reeds de tweede keer op drie weken tijd dat de  wet "Ouderlijke Rechten in Onderwijs", beter bekend als de “Don't Say Gay”-wet wordt uitgebreid. Eerder was dit al gebeurd van de derde leerjaar naar het achtste leerjaar.

Afgelopen woensdag werd de wet opnieuw uitgebreid tot de twaalfde klas.

De uitbreiding "verbiedt lessen over seksuele geaardheid of genderidentiteit aan leerlingen in de voorschoolse educatie tot en met de derde klas", terwijl voor de vierde tot en met de twaalfde leerjaar dergelijke discussies verboden zijn, behalve wanneer "zulke instructie uitdrukkelijk vereist zijn door de opgelegde staatsacademische normen" of als  ze onderdeel zijn van een optionele seksuele voorlichtingsklas.

De verboden onderwerpen  mogen ook niet  behandeld worden op een manier die  niet geschikt is voor de leeftijd van de studenten of  op een manier die de ontwikkeling van studenten volgens de opgelegde staatsnormen schaadt.

 

Veel LGBTQ+- en burgerrechtenorganisaties hebben erop gewezen dat de uitgebreide wetgeving uiterst vaag is.

De LGBTQ+-rechtenorganisatie Equality Florida beschreef de uitbreiding van "Don't Say Gay" als een "onstilbare" "lust naar overheidscensuur".

"Laten we het duidelijk stellen: dit maakt deel uit van de aanval van de gouverneur op de vrijheid. Vrije staten verbieden geen boeken. Vrije staten censureren geen hele gemeenschappen uit de klas," schreef een woordvoerder van de groep. "Vrije staten voeren geen oorlog tegen LGBTQ-mensen om goedkope politieke punten te scoren voor een man die wanhopig is om  president  te worden."

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste