CORONAVIRUS: Eurovisie Songfestival in Rotterdam afgelast

Het Eurovisie Songfestival dat op 12,14 en 16 mei in Rotterdam zou plaatsvinden, gaat niet door vanwege de corona-crisis. Dat is besloten door de organisatie van Europese publieke omroepen EBU. De mogelijke afgelasting hing al enkele dagen in de lucht. 

Na de afgelasting van grote sportevenementen waardoor grote groepen fans en supporters zich door Europa moesten verplaatsen en de steeds strengere richtlijnen die landen uitvaardigen om de corona-crisis te bedwingen komt het nieuws van de afgelasting niet compleet onverwacht. 

De EBU zegt geen enkel risico te willen nemen met de gezondheid van artiesten, medewerkers, fans en bezoekers. 

"Dit besluit was onvermijdelijk", zegt voorzitter Shula Rijxman van de NPO. "Gezien de omstandigheden die heel Europa als gevolg van het coronavirus momenteel treffen en alle maatregelen die overheden nu moeten nemen."

Volgens de EBU, de omroepen en de gemeente Rotterdam is het voor iedereen het meest logische scenario dat het 65ste Songfestival op een ander moment alsnog in Rotterdam en dus in Nederland wordt gehouden. "We zijn enorm trots dat Rotterdam bereid is deze rol ook in 2021 op zich te nemen." 

Bron: NOS

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste