Euphoria-actrice wil af van label van transseksuele actrice

Actrice Hunter Shafer (25) wil niet langer meer bekend staan als ‘die transseksuele actrice’ en heeft aangekondigd dat ze geen transgender tollen meer zal aanvaarden. Volgens Shafer heeft het  label "transseksuele actrice" zijn glans heeft verloren, ondanks de betekenis ervan binnen de LGBTQ-gemeenschap. Shafer werd vooral bekend als  het transgenderpersonage Jules Vaughn in de serie ‘Euphoria’.

De actrice deed haar uitspraken in GQ Magazine waar ze deze maand ook de cover steelt.  “Er zijn mij heel veel transrollen aangeboden en ik wil het gewoon niet doen. Ik wil er niet over praten.”  Shafer beseft dat ze de afgelopen jaren, mede door haar rol in Euphoria, is uitgegroeid tot een van de bekendste transgender personen in Hollywood en dat ze een belangrijke bijdrage heeft geleverd die de zichtbaarheid van de transgemeenschap heeft verbeterd. Maar nu wil ze af van het label en gewoon verder gaan als vrouw.

"Zodra ik het zeg, wordt het opgeblazen," voegde Schafeer toe. "Het duurde even voordat ik dat leerde, en het duurde ook even voordat ik leerde dat ik niet gereduceerd wil worden tot dat, en ik vind het uiteindelijk denigrerend voor mij en wat ik wil doen. Vooral na de middelbare school was ik het zat om erover te praten. Ik heb zo hard gewerkt om te komen waar ik nu ben, voorbij die echt moeilijke punten in mijn transitie, en nu wil ik gewoon een meisje zijn en eindelijk verdergaan."

Foto: Harald Krichel, CC BY-SA 4.0  via Wikimedia Commons

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste