Jodie Foster krijgt carriereprijs tijdens Filmfestival van Cannes

Jodie Foster zal op het komende filmfestival van Cannes de Gouden Erepalm ontvangen. Dat hebben de organisatoren bekend gemaakt. De prijs "eert een briljant artistiek parcours, een zeldzame persoonlijkheid en een discreet maar duidelijk engagement voor de grote thema's van onze tijd", zo staat te lezen in het communiqué over de Gouden Erepalm. Eerder ging de carrièreprijs al naar Clint Eastwood, Jane Fonda, Jeffrey Katzenberg en Alain Delon.

De actrice, die twee Oscars won, zal de eregast op de openingsceremonie van het filmfestival zijn, waarvan de jury voorgezeten wordt door de Amerikaan Spike Lee.

"Jodie Foster geeft ons een mooi cadeau door de terugkeer van het festival op de Croisette te komen vieren", schreef voorzitter Pierre Lescure, die "een trouwe vriendin van het festival" loofde. In 2001 zag de actrice met pijn in het hart af van het voorzitterschap van de jury om een thriller met David Fincher te draaien.

"Het flatteert me dat Cannes aan me gedacht heeft en ben heel vereerd dat ik enkele woorden van wijsheid kan doorgeven of enkele avonturen kan vertellen aan de nieuwe generatie van cineasten", zo wordt ze in de mededeling geciteerd.  Het festival maakt donderdag zijn officiële selectie bekend.

Het is niet de eerste prijs die Jodie Foster dit jaar in de wacht sleept. Zo won ze eerder dit jaar al een Golden Globe voor beste actrice in een bijrolvoor haar rol als advocate Nancy Hollander in The Mauritanian.

Foto: Jodie Foster in The Mauritanian. 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste