Eerste digitale World Pride in de maak

Nu verschillende LGBTQ prides, waaronder de Belgian Pride, door het COVID19-pandemie afgelast of uitgesteld zijn, wordt er op zaterdag 27 juni voor het eerst een ‘digitale’ Wereld Pride georganiseerd. Hoe die er precies uit zal zien wordt in de komende weken bekend gemaakt. Dat maken Interpride en de European Pride Organisers Association (EPOA) bekend in een persbericht.

Wel staat vast dat er gebruik gemaakt zal worden van verschillende digitale platforms waarop musicalnummers, toespraken en boodschappen van mensenrechten-activisten te zien zullen zijn. Het hele evenement zal gestreamd worden. 

De twee grootste netwerken van organisators van pride optochten werken nu reeds samen met de organisatoren van de nationale prides in Canada, Duitsland, Zweden, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten om de eerste World Pride vorm te geven.

Door de corona-pandemie gaat het pride seizoen de komende maanden in mineur van start. “De nooit geziene uitdagingen door de COVID-19 pandemie betekenen ook dat de meeste pride optochten niet kunnen doorgaan zoals gepland”, zo verduidelijkt EPOA voorzitster Kristine Garina.

“Maar we zijn vastberaden dat dit ons niet zal stoppen om samen te komen als een sterke, verenigde LGBTI-beweging om te vieren voor wat we staan.”

Met Global Pride zal de LGBTI-beweging  solidariteit kunnen tonen op  een moment waarop vele rouwen en sterkte bieden aan iedereen die zich geïsoleerd en eenzaam voelt.

“Voor miljoenen mensen over de hele wereld zijn de pride festiviteiten de enige gelegenheid om samen te komen en om zich lid te voelen van een gemeenschap, om zich geliefd en verbonden te voelen en om te beseffen dat ze niet alleen zijn. Het is essentieel dat de organisatoren van prides ervoor zorgen dat er een mogelijkheid is om samen te komen, zelfs als dit van thuis uit moet gebeuren.”

Hoe de World Pride precies er uit zal zien wordt in de komende weken bekend gemaakt.

 

 

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste