D.C. Comics introduceert eerste transseksuele amazone in een nieuwe reeks

De Amerikaanse uitgeverij van superheldencomics D.C. Comics blijft de kaart van de diversiteit trekken. Nadat de voorbije weken Robin, de sidekick van Batman, en de nieuwe Superman als biseksuelen uit de kast kwamen heeft de uitgeverij daar vorige week nog eens een transseksuele amazone aan toegevoegd. Bia maakte haar debuut op Themiscyra, het eiland waar ook Wonder Woman van komt, als gekleurde transvrouw in het eerste nummer van de serie Nubia & the Amazons. 

In het eerste nummer ontdekken we hoe Bia als één van de vijf nieuwe amazones op Themsicyra terecht komt. Na haar dood wordt ze dankzij de Bron der zielen herboren. Dat is een portaal waardoor vrouwen die stierven door het geweld dat hen werd aangedaan door mannen een nieuw leven krijgen op het mythische eiland. Alle herinneringen aan hun vorige leven worden door hun hergeboorte ook uitgewist.

“Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, maar dit moment voelt alsof mijn ziel dit reeds verlangde, lang voordat ik hier kwam”, zo zegt ze in het eerste nummer van de nieuwe reeks.

Via Twitter bevestigden de schrijfsters van de reeks ,Stephanie Williams en Vita Ayala dat Bia inderdaad een transvrouw is. Ook zal ze een belangrijke rol spelen in de gemeenschap die de Amazones hebben opgebouwd.

Met de introductie van Bia wordt ook meteen verwezen naar het nog steeds toenemende geweld tegen transpersonen. In haar vorige leven was Bia mogelijk het slachtoffer van transfoob geweld.

Lees ook: 

Nieuwe Superman komt uit de kast op Coming-out dag

Bevestigd: Robin komt uit de kast als biseksueel

 

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste