Discussie over LGBT is radiomoment van het jaar in Nederland

In Nederland is een radiodiscussie over LGBTQ+ rechten in het NPO 3FM programma van Timur Perlin uitgeroepen tot het Radiomoment van het Jaar 2023. Aanleiding voor de discussie tussen de Perlin en luisteraar Mark was de actie Pride in jouw dorp van Perlin.

Voor het tweede jaar op rij organiseerde de 3FM-dj de actie Pride in jouw dorp in zijn programma. Dat kon in juni op weinig sympathie rekenen van een van zijn luisteraars die besloot om in te bellen. “De mainstream media dóen wel heel erg alsof dit heel normaal is, maar 75 procent van de mensen doet gewoon niet mee aan die gedachtegang met jullie Pride en regenbogen” zo fulmineerde luisteraar Mark toen. “We moeten aan de toekomst denken. We moeten denken aan onze kinderen. Duw dit niet door onze strot.”

Naar aanleiding van het woedende telefoontje ontsprong er een gesprek tussen de twee ontstond waarin beiden hun visie deelden.

Perlin zei toen dat hij misschien niet uit de kast was gekomen als nooit iemand op de radio of televisie had gezegd dat het “oké is om gay te zijn”.


“In het bekroonde fragment horen we Timur op zijn best: open, eerlijk, kwetsbaar én met uitgestoken hand”, zegt juryvoorzitter  van de radioprijs Ron Vergouwen. “Timur probeert de dialoog aan te gaan met iemand die lijnrecht tegenover hem staat.”

“Het feit dat er gewoon zoiets gebeurt in mijn uitzending vind ik altijd wel lekker”, zegt Perlin over het winnen van de prijs. “Want dat is precies waar ik van houd. Uit je eigen bubbel, uit je eigen mening. En ook al staat die mening 180 graden tegenover jouw mening, hij moet wel even gehoord worden.”

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws