Regenboogbrug vrolijkt stationsomgeving van Diest op

Diest heeft woensdag met veel trots zijn regenboogbrug voorgesteld.  De voetgangersbrug aan het station heeft de zes kleuren van de regenboogvlag gekregen en is misschien wel de eerste regenboogbrug van ons land.

Met de onthulling wil het stadsbestuur duidelijk maken dat iedereen welkom is in Diest en zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht iemands gender of geaardheid.

Dat zet de stad nu letterlijk in de verf met een kleurrijke loper naar de binnenstad.

 

Eerste regenboogbrug?

Heel wat Vlaamse steden en gemeenten hebben al een regenboogzebrapad, maar Diest heeft misschien wel als eerste stad in ons land een heuse regenboogbrug. De locatie is niet lukraak gekozen. De voetgangersbrug over de Demer is een belangrijke verbindingsbrug tussen het station van Diest en de binnenstad. Zo bouwt de stad nu letterlijk een brug voor alle inwoners en bezoekers.

 

#IedereenwelkominDiest

De kleuren van de regenboogvlag (rood, oranje, geel, groen, blauw en paars) geven een duidelijk signaal in de Diestse publieke ruimte: Diest is een stad waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. De stad keurt  alle vormen van discriminatie en geweld af en zet in op de acceptatie en veiligheid van LGBTQ+’ers in het bijzonder. “Het is belangrijk om in de publieke ruimte een signaal te geven dat iedereen welkom is en dat geweld en onverdraagzaamheid niet kunnen. Homofobie is nog altijd een feit. 7 op de 10 holebi personen in België durven niet (altijd) hand in hand over straat lopen met hun partner. Sensibilisatie in alle geledingen van de samenleving blijft een belangrijke stap. De stad Diest wil op deze manier letterlijk in de verf zetten dat iedereen welkom is,” zegt schepen van Diversiteit, Monique De Dobbeleer.

Foto: Stad Diest

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste