CORONAVIRUS: Voormalig Mister Leather en Antwerp Pride vrijwilliger Rob Schreers overleden

Voormalig Mister Leather Europe 1998 en Antwerp Pride vrijwilliger van het eerste uur Rob Schreers is het afgelopen weekend  overleden aan de gevolgen van COVID-19 in het Stuivenbergziekenhuis. Hij werd 64 jaar.

Het nieuws van het overlijden van Schreers, die een bekend gezicht was in het Antwerpse holebi-milieu, werd bekend gemaakt via de Facebookpagina van Antwerp Pride.

 

“Met droefenis heeft Antwerp Pride vernomen dat een lieve, warme, genereuze en grote - letterlijk en figuurlijk - man de strijd tegen het coronavirus heeft verloren. Rob was samen met zijn echtgenoot Guy een van onze vrijwilligers van het eerste uur. Elk jaar stond hij klaar om de handen uit de mouwen te steken. De laatste jaren verzorgde en bemande hij met veel plezier onze infoshop in de Stadsfeestzaal, en ook de verkooppunten van de drankbonnetjes was één van zijn vaste plekken. Altijd samen met Guy, altijd was er die gulle glimlach, altijd een vriendelijk woordje. Rob was een levensgenieter, cultuurliefhebber, reiziger, acteur, geëngageerde mooie mens en een liefdevolle echtgenoot. Rust zacht, vriendelijke reus en onze harten en steun gaan uit naar Guy. Zorg goed voor mekaar, iedereen, blijf in uw kot en stay safe.”

Op 12 maart liet Rob via zijn Facebookprofiel wekten dat hij koorts had maar stelde iedereen enkele dagen nadien gerust dat hij niet besmet was met het Covid-19 virus. Maar zijn toestand verergerde en hij werd opgenomen in het Stuivenbergziekenhuis waar hij dit weekend overleed.

Schreers was ook lid van de belangenvereniging voor hiv-patiënten, de Witte Raven, en zat ook in de beginjaren bij het aidsteam waar hij ook de gidstelefoon bemande. Daarnaast was hij ook acteur bij het Noordtheater en was hij ook te zien in de reportagereeks ‘Voor de mannen’

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste