CORONAVIRUS: Sensoa waarschuwt voor opmars besmettingen met acute seksuele aandoeningen

Sensoa waarschuwt voor de opmars van nieuwe besmettingen met  acute soa’s zoals gonorroe en roept op tot terughoudendheid bij het aangaan van nieuwe seksuele relaties.  Bij de polikliniek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde bieden zich nog steeds mensen aan die recent besmet zijn met de acute geslachtsziektes. 

Dating-apps zoals Grindr,Tinder, Planet Romeo en Grindr raden hun gebruikers aan om de maatregelen te volgen die de overheden hebben opgelegd om de coronacrisis te bedwingen en roepen op tot voorzichtigheid. “Gebruikers van die websites volgen de richtlijnen meestal op en komen overeen om na de coronacrisis af te spreken”, zegt Boris Cruyssaert, persverantwoordelijke van Sensoa. "Het is logisch dat anonieme sekscontacten of groepseks nu geen goede ideeën zijn, want welke sekstechniek ook gebruikt wordt, seks is nabijheid", aldus Cruyssaert. 

Ook partners die niet samenwonen kunnen elkaar niet meer zien als ze niet samenwonen. Sensoa raadt dan ook hen aan om creatief te zijn.

 

 

"Ze zullen wel manieren vinden om met de beperkingen die er vandaag zijn, toch nog seksualiteit alternatief te beleven", klinkt het.  

Bron: Belga

Foto: Noah's arc

Lees ook: CORONAVIRUS: SENSOA: Anonieme seksdate's zijn geen goed idee

foto: Scruff

foto: Planet Romeo

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste