Brussel krijgt eigen Queer Arts Festival

Na Antwerpen pakt ook Brussel uit met een eigen Queer Arts Festival. Q.ARTz festival is een een culturele samenwerking tussen The Belgian Pride vzw en verschillende culturele en lokale partners in de Brusselse hoofdstad. Het festival vindt dit jaar voor de eerste keer plaats van 18 tot en met 26 september 2021.

In normale jaren kun je in Brussel in mei terecht voor de jaarlijkse Belgian Pride. Tijdens de week die vooraf gaat aan de jaarlijkse pride optocht kreeg je in Brussel al een gevuld programma voorgeschoteld waar het culturele aspect minder aan bod kwam dan het politieke en activistische aspect. De laatste twee jaar moest de organisatie door corona uitpakken met een gereduceerd vooral digitaal programma.

Maar in Brussel en bij uitbreiding de rest van het land wonen ook heel wat artiesten en kunstenaars die zichzelf als LGBT+ definiëren en net om hen meer aandacht te geven en ondersteunen pakt The Belgian Pride nu uit met een uitgebreid cultureel programma. Daarnaast wil de organisatie ook  diversiteit brengen in onze culturele sector en culturele instellingen bewust maken van inclusie en diversiteit binnen hun eigen organisatie.

Aan het programma wordt momenteel de laatste hand gelegd maar het beloofd een een gevarieerd programma dat uiteenloopt van tentoonstellingen tot shows en optredens. 

Het festival vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 26 september 2021, met een gevarieerd programma dat uiteenloopt van tentoonstellingen tot shows en optredens. Zo staat er onder meer een demonstratie van Drag King and Variants Make-up op het programma.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste