allerlei

 • IDAHOT: Limburgse Regenbooghuis gaat op zoek naar digitale regenboogvlaggen

  Op 17 mei gaat de jaarlijkse Internationale dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT) door. De huidige maatregelen tegen de verspreiding van corona zorgen ervoor dat veel verenigingen dit niet zo groots en uitbundig onder de aandacht kunnen brengen als ze dat graag zouden wensen. Het Regenbooghuis van Limburg roept daarom iedereen op om digitale regenboogvlaggen naar hen toe te sturen. 

  Het Limburgse regenbooghuis lanceert de oproep in hun laatste nieuwsbrief en op hun Facebookpagina. De digitale regenboogvlaggen kun je maken met dingen die je in en rond ‘jouw kot’ vindt. Hiervoor kan alles dienen, zowel buiten als "in jouw kot"; denk hierbij aan boeken, handdoeken, sokken, bloemen, fruitsnoepjes...noem maar op. Tip: de kleuren van de regenboogvlag zijn: rood - oranje - geel - groen - blauw - paars.

  Een selectie van de digitale creaties zullen in de periode rond 17 mei aan de ramen van het regenbooghuis tentoon gesteld worden maar ook via de sociale mediakanalen (Facebook en Instagram) gedeeld worden. Via die platformen zal ook gekozen kunnen worden welke digitale regenboogvlag het mooiste is en de winnaar mag dan een regenboogparaplu gaan oppikken als het regenbooghuis in Hasselt weer de deuren opent. Jouw creatie kun je doorsturen naar info@regenbooghuislimburg.be . Onder aan dit artikel vind je alvast enkele voorbeelden.

  Daarnaast vraagt het Limburgse regenbooghuis aan alle Limburgse steden en gemeenten om in de periode rond 17 mei een regenboogvlag binnen hun grondgebied te laten wapperen. Verschillende steden en gemeentebesturen hebben reeds laten weten dat ook dit jaar te zullen doen.

   

   

   

  Lees meer
 • GEZOCHT: mannen die seks hebben met mannen die PrEp gebruiken

  Voor haar thesis is Ashley Vaeye, studente aan de UAntwerpen, op zoek naar mannen die seks hebben met mannen die PrEP (Pre-Exposure-Prophylaxis) gebruiken. Ze is immers begonnen met een studie rond seksueel gedrag en condoomgebruik bij mannen die seks hebben met mannen en PrEP (Pre-Exposure-Prophylaxis) gebruiken en is geïnteresseerd in welke factoren het condoomgebruik beïnvloeden (bv. Sociaal netwerk, peers, leeftijd…). 

  Geïnteresseerden kunnen haar per e-mail contacteren. Ashley maakt daarna een afspraak voor een (telefonisch) interview van ongeveer een uur.  De vragen in het interview zullen soms expliciet over seksueel gedrag gaan (bv. Wanneer gebruik je wel of niet een condoom). 

  Om in aanmerking te komen moet je voldoen aan de volgende criteria:

  - Meerderjarig zijn

  - Een man zijn die seks heeft met mannen

  - PrEP gebruiken

   

  Ben jij iemand of ken jij iemand die wilt deelnemen aan dit onderzoek? Stuur dan een mail  naar Ashley Vaeye

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste