allerlei

 • Stepstone onderzoekt veiligheid van transgenders op de werkvloer

  Stepstone is met een onderzoek begonnen naar de ervaringen van transgenders op de werkvloer. Ook in 2017 deed de jobsite een enquete naar de verschillende uitdagingen waarmee transgenders in hun beroepsleven geconfronteerd worden. In eerste instantie worden transgenders uitgenodigd om deel te nemen aan de enquete die online kan worden ingevuld.

  De antwoorden blijven anoniem en er worden in maart van dit jaar in een algemeen verslag gepubliceerd. Het onderzoek is een vervolg op de studie die Stepstone ook in 2017 deed. Toen bleek ondermeer dat 27% van de Belgische transgender werknemers hun  job omwille van een vijandige werkomgeving verlaten had. Na input en steun van verschillende organisaties en om de wetenschappelijke vergelijkbaarheid met eerdere resultaten te waarborgen werd de vragenlijst geactualiseerd naar 2021.

  Je kan de vragenlijst vinden op:  https://www.surveymonkey.com/r/stepstonetransgender?lang=nl

  Lees meer
 • LGBT-gezinnen gezocht voor nieuw televisieprogramma.

  Voor een nieuw televisieprogramma dat binnenkort te zien is, is het productiehuis Zodiak op zoek naar leuke gezinnen die de uitdaging willen aangaan om zich onder te dompelen in de levensstijl en het huishouden van een andere familie. Daarbij worden ook enkele regenbooggezinnen gezocht. Misschien helpt jouw levensstijl en manier van opvoeden een ander gezin verder op weg, of misschien steek je er zelf iets van op! Sowieso een geweldig avontuur voor het hele gezin! Ben je nieuwsgierig? Het productiehuis is alvast op zoek naar de leukste mama’s en/of papa’s, met enthousiaste kids. Meer info krijg je door een e-mail te sturen naar brambierkens@zodiakbelgium.com

  Lees meer
 • Universiteiten zoeken LGBTQIA-slachtoffers van seksueel geweld

  De Universiteit Gent en Université de Liège gaan samen een nationale studie  doen naar seksueel geweld en de impact hiervan. Daarom zijn de onderzoekers op zoek naar LGBTQIA+ personen die ooit slachtoffer werden van een vorm van seksueel geweld en bereid zijn hun ervaringen te delen in een diepte-interview.

  Het UN-MENAMAIS onderzoeksproject wil bijdragen tot een beter begrip van de mechanismes, aard, omvang en impact van seksueel geweld op vrouwelijke, mannelijke en non-binaire slachtoffers, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of legale status, en op hun peers, nakomelingen, professionals alsook de algemene Belgische bevolking. Het uiteindelijk doel van het project is om het beleid en de zorg rond seksueel geweld in België te verbeteren. Deze studie wordt gefinancierd door het Belgisch Federaal Wetenschapsbeleid (Belspo).

  Het onderzoeksteam is specifiek op zoek naar LGBTQIA+ personen van alle leeftijden vanaf 16 jaar, ongeacht hun legale status, genderidentiteit of seksuele oriëntatie, die wonen in België. Het interview zal gaan over de persoonlijke mening van de persoon en hun ervaringen aangaande seksueel geweld en hoe dit hun leven en dat van hun familie en peers heeft beïnvloedt. Het interview zal ongeveer 1,5 uur in beslag nemen. Anonimiteit wordt gegarandeerd.

  Meer info vind je hier.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste