allerlei

 • Instituut voor Tropische Geneeskunde zoekt PrEP-gebruikers

  Het PROMISE onderzoeksteam van het Instituut voor Tropische Geneeskunde is op zoek naar PrEP-gebruikers om betere inzichten te krijgen van hun PrEp-gebruik en hun noden. Daarom hebben de onderzoekers een online PrEP survey opgesteld.

  Door het invullen van de online enquete help je heb beter begrijpen hoe  de PrEP zorg in België kan verbeterd worden. De resultaten van de studie zullen van bijzonder belang zijn voor zorgverleners, seksuele gezondheidsorganisaties en volksgezondheidsinstellingen, die momenteel betrokken bij het verlenen van PrEP-zorg.

  Daarom is het onderzoeksteam op zoek naar gebruikers van PrEP die gedurende twaalf maanden drie keer een vragenlijst willen invullen. In deze vragenlijsten zullen  vragen gesteld worden over je PrEP gebruik, je seksueel gedrag en naar welke gezondheidszorginstellingen je geweest bent voor je PrEP opvolging bijvoorbeeld.

  Meer informatie en aanmelden kan op: promise-prep.be

  Lees meer
 • IDAHOT: Limburgse Regenbooghuis gaat op zoek naar digitale regenboogvlaggen

  Op 17 mei gaat de jaarlijkse Internationale dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT) door. De huidige maatregelen tegen de verspreiding van corona zorgen ervoor dat veel verenigingen dit niet zo groots en uitbundig onder de aandacht kunnen brengen als ze dat graag zouden wensen. Het Regenbooghuis van Limburg roept daarom iedereen op om digitale regenboogvlaggen naar hen toe te sturen. 

  Het Limburgse regenbooghuis lanceert de oproep in hun laatste nieuwsbrief en op hun Facebookpagina. De digitale regenboogvlaggen kun je maken met dingen die je in en rond ‘jouw kot’ vindt. Hiervoor kan alles dienen, zowel buiten als "in jouw kot"; denk hierbij aan boeken, handdoeken, sokken, bloemen, fruitsnoepjes...noem maar op. Tip: de kleuren van de regenboogvlag zijn: rood - oranje - geel - groen - blauw - paars.

  Een selectie van de digitale creaties zullen in de periode rond 17 mei aan de ramen van het regenbooghuis tentoon gesteld worden maar ook via de sociale mediakanalen (Facebook en Instagram) gedeeld worden. Via die platformen zal ook gekozen kunnen worden welke digitale regenboogvlag het mooiste is en de winnaar mag dan een regenboogparaplu gaan oppikken als het regenbooghuis in Hasselt weer de deuren opent. Jouw creatie kun je doorsturen naar info@regenbooghuislimburg.be . Onder aan dit artikel vind je alvast enkele voorbeelden.

  Daarnaast vraagt het Limburgse regenbooghuis aan alle Limburgse steden en gemeenten om in de periode rond 17 mei een regenboogvlag binnen hun grondgebied te laten wapperen. Verschillende steden en gemeentebesturen hebben reeds laten weten dat ook dit jaar te zullen doen.

   

   

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste