Darklands

 • Darklands voorlopig uitgesteld naar april 2021

  Darklands, het fetisj evenement in Antwerpen, is voorlopig uitgesteld naar april 2021. Voorlopig want het is nog niet helemaal zeker of het evenement in 2021 georganiseerd zal worden. Dat laat de organisatie weten. "Er komt geen nieuw festival zolang er geen 'go' gegeven wordt", schrijft organisator Jeroen Van Lievenoogen op Alphatribe. En die go is een goedkeuring van de overheid nadat er l een vaccin of geneesmiddel voor COVID-19 is.

  "We kregen veel vragen naar de datums voor 2021. Vooral omdat veel mensen de afgelopen maanden heel wat vluchten hebben moeten annuleren en ze die opnieuw willen boeken. Helaas is er geen duidelijkheid wanneer een festival zoals het onze opnieuw kan doorgaan. De locatie (Waagnatie) kon ons hun laatste beschikbare weekend in april aanbieden maar het is zeer goed mogelijk dat april nog te vroeg is. Er liggen meerdere scenario's op tafel en we zullen die vervolgens aanpassen."

   

  Lees meer
 • CORONAVIRUS: 22 procent van voorverkochte Darklands tickets niet ingeruild

  Maar liefst 22 procent van de op voorhand verkochte toegangstickets voor Darklands zijn niet verzilverd. Dat laat de organisatie weten via hun mailinglist aan de bezoekers van de editie die vorige week doorging. Ook aan de kassa’s was het opvallend rustig tijdens het evenement in Waagnatie. De niet gebruikte tickets voor Darklands en de verschillende fuiven worden niet terugbetaald maar aan diegene die door de coronadreiging niet in Antwerpen geraakten wordt er wel een korting gegeven van 50 procent op de tickets voor de editie van volgend jaar. Op sociale media gaat ondertussen wel de oproep de ronde om daar van af te zien.

  (Lees verder onder de foto..)

  “De COVID-19 crisis heeft Darklands hard getroffen. Rond  de 22 procent van onze vooraf verkochte tickets werden niet ingeruild, en er was ook een lage verkoop aan de kassa. Maar de uitgaven die we moeten maken om al die gasten te verwelkomen (lockers, een extra tentruimte) waren reeds gemaakt.

  Ons team heeft dag en nacht gewerkt na het sluiten van Darklands 2020 om een zicht te krijgen op onze financiële situatie. Zoals je kan verwachten is die niet zo goed als gehoopt.”

  Desondanks heeft de organisatie besloten om de houders van algemene tickets voor Darklands en de officiële fuiven  van dit jaar een korting te geven op hun aankoop van volgend jaar. De gekochte tickets voor workshops, de bustour en de cruise en de niet gebruikte drankbonnen komen niet in aanmerking voor de korting. 

  Diegene die hun ticket niet gebruikt hebben krijgen een nieuwe mail van de organisatie eens de datums voor de editie van volgend jaar bekend zijn.

  Ondertussen doen verschillende mensen op sociale media de oproep om niet in te gaan op het aanbod van de organisatie.

   

  Lees meer
 • CORONAVIRUS: Bezoekers Darklands testen positief op coronavirus

  Na van het fetisj-evenement Darklands hebben verschillende bezoekers  positief getest op het coronavirus. Die informatie heeft de organisatie donderdag ontvangen en verder verspreid via verschillende kanalen.

  Het bericht werd ondermeer verspreidt via de Facebook en Instagram-accounts van Darklands en via een mail naar de vrijwilligers. 

  In de berichten roept de organisatie op om alle gekende voorzorgen te volgen en de zeker niet de woning te verlaten als je koortssymptomen hebt.

   

  Lees meer
 • Coronavirus weegt ook op aantal bezoekers van Darklands

  Het coronavirus heeft ook gewogen op het bezoekersaantal van Darklands in Antwerpen. Het fetisj-evenement werd na het losbarsten van de corona-crisis overstelpt met vragen van ongeruste bezoekers en nam tijdens het evenement ook verschillende maatregelen om eventuele besmettingen met en de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

  Een zeshonderdtal bezoekers die Darklands het afgelopen weekend zouden bezoeken, beslisten op het laatste moment om toch niet naar Antwerpen af te zakken. Vooral bezoekers uit de landen waar het coronavirus zwaar heeft toegeslagen bleven weg. De organisatie kreeg dan ook van velen de vraag om hun toegangstickets terug betaald te krijgen. Daar ging de organisatie niet op in.

  Om de bezoekers gerust te stellen en op de hoogte te brengen van de maatregelen om het virus in te dijken werd in aanloop van het evenement op de website ook een aperte mededeling geplaatst, en werden bezoekers tijdens de vele presentaties, shows en evenementen herhaaldelijk opgeroepen om hun handen te wassen bij een toiletbezoek en de ontsmettende handgel te gebruiken die aan de in en uitgangen van de darkrooms en aan de omkleedruimtes stonden te gebruiken. Een maatregel die over het algemeen zeer goed werd opgevolgd. 

  Ondanks de honderden bezoekers die niet naar Antwerpen kwamen was Darklands weer een geslaagd evenement waar fetisj en leerfanaten van over heel de wereld naar afzakten. Op sociale media kreeg deze editie over het algemeen lovende commentaren. 

  Tijdens zijn slotspeech maakte organisator Jeroen Van Lievenoogen ook bekend dat de volgende editie van Darklands een natte bedoeling gaat worden want het thema is “water”. 

  Lees meer
 • Gael Leung Chong Wo Is de nieuwe Mister Leather Belgium

  De 38-jarige Gaël Leung Chong Wo is in Antwerpen verkozen tot de nieuwe Mister Leather Belgium 2020. Dit jaar namen er vijf kandidaten deel aan de verkiezing die tijdens Darklands werd georganiseerd.

  De nieuwe Mister Leather Belgium is vader van twee volwassen kinderen en baat samen met zijn vriend een eigen zaak uit die ze samen begonnen na het aflopen van zijn opleiding als architect in Gent. Gaël  ontdekte zijn liefde voor de leatherscene enkele jaren geleden. Je ziet hem meestal dan ook op Instagram volledig in een zwarte lederen outfit . Met zijn online aanwezigheid staat hij niet alleen in contact met de leatherscene maar haalt hij ook inspiratie en helpt hij mensen die nog steeds worstelen met hun fetisch identiteit. 

  Gaël is ook een actief lid van MSC-Belgium en de ontwerper van hun eerste MSC-Belgium T-shirts.

  Omdat hij in Vlaanderen opgroeide in een gezin met een Franssprekende moeder en een Chinees-Mauritaanse vader vertegenwoordigd hij diversiteit en vecht hij tegen het discrimineren en marginaliseren van minderheden zowel in het dagelijkse leven als online. Hashtags als  #NoFems, #NotIntoAsians, #NoFats en #Clean behoren niet tot zijn woordenschat en hij is niet bang om zich hierover uit te spreken.

  foto: MSC Belgium

   

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste