Coming-out Verhalen

 • YouTube ster NikkieTutorials komt uit de kast als transgender

  De Nederlandse Youtube-ster NikkieTutorials (Nikkie de Jager) heeft in een nieuwe video  onthult dat ze transgender is. NikkieTutorials zag zich genoodzaakt om vroeger dan gepland als transgender uit de kast te komen maar moest dat eerder doen nadat ze gechanteerd werd. De Jager is met 12,5 miljoen volgers een van de succesvolste Nederlandse youtubers. Ze werd wereldberoemd door haar instructievideo's, waarin ze van alles over make-up laat zien. 

  "Ik ben in het verkeerde lichaam geboren. Het betekent dat ik transgender ben. Het is eng om dit te filmen, maar het voelt zo bevrijdend", zegt ze in haar nieuwste video.

  "Sinds mijn geboorte denk ik al dat ik een meisje ben", zegt de 25-jarige De Jager in de video. "Ik kon maar niet begrijpen waarom ik een broek aan moest." Op haar veertiende begon ze met het slikken van hormonen om te voorkomen dat ze nog langer zou worden. Op haar negentiende was haar transformatie achter de rug.

   

  Onder de coming-out video staan vooral steunende reacties van haar fans. Ook belangenorganisatie Transgender Netwerk Nederland reageert enthousiast op het nieuws dat NikkieTutorials transgender is.

  "Nu is het groot nieuws in alle media, maar hoe meer bekende mensen vertellen dat ze trans zijn, hoe minder het een onderwerp zal zijn", zegt TNN-voorzitter Brand Berghouwer.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste