Coming-out Verhalen

 • Coming-out day: De beste coming-out videos van de afgelopen jaren

  Op 11 oktober is het coming-out day. De ideale dag om te vertellen dat je behoort tot de LGBTQ+ gemeenschap. Coming-out day wordt sinds 11 oktober 1987 jaarlijks gehouden  omdat toen de eerste ‘National March on Washington for Lesbian and Gay Rights’ gehouden werd.

  De afgelopen jaren hebben miljoenen mensen over de hele wereld hun coming-out gedaan. We zetten enkele van de meest inspirerende video's op een rijtje die de afgelopen jaren op Gaylive verschenen zijn. Hopelijk inspireren ze jou om die bevrijdende stap te zetten. Doe het vooral op jouw tempo.

  Happy coming-out day!!!

   

  Coming-outs op televisie

  De laatste paar jaar doen personages uit heel wat televisieseries ook hun coming-out. Onder meer in Stranger Things, Sex Education, Pose en Tales of the city bevatten krachtige coming-out scenes.

  Volwassenen reageren op coming-out TikToks

  Karolien Debecker en Will Ferdy

  Enkele jaren geleden vroegen we aan verschillende BV's om hun coming-out verhaal te vertellen. Onder meer Karolien Debecker en Will Ferdy deden dat voor de camera's van Gaylive.

   

  Mister Gay Belgium Joren Houtevels

  De coming-out van huidig Mister Gay Belgium Joren Houtevels verliep niet zoals hij zich had voorgesteld. Daarover vertelde hij in onze podcast na zijn verkiezing tot Mister Gay Belgium. Hij gaf ook enkele coming-out tips voor zowel jongeren als hun ouders.

  Tweeling komt tegelijk uit de kast

  De Rhodes tweeling kwam met een pakkende video uit de kast tegenover hun vader die aan de andere kant van het land woonde.

  Nikki Tutorial

  Nikki Tutorial kennen we vooral van haar make-up filmpjes en van het Eurovisie Songfestival in 2021. In 2020 probeerde iemand haar 'geheim' te onthullen. Dat nam Nikki niet en daarom deed ze zelf haar coming-out als transgender. 

  foto:Sharon McCutcheon/Unsplash

  Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste