Duizenden Britten op straat voor verbod op conversiebehandelingen voor transgenders

Actievoerders hebben zondagmiddag in Downing Street (Londen) geprotesteerd tegen de aankondiging van de Britse regering om  transgenders niet op te nemen in het komende verbod op conversietherapieën. Volgens de organisatoren kwamen meer dan drieduizend actievoerders op straat. De actievoerders willen dat Boris Johnson de door zijn voorganger Theresa May gedane belofte nakomt om zogenaamde conversietherapieën voor iedereen te verbieden. Eind maart kwam de regering van Boris Johnson gedeeltelijk terug op die belofte toen uitlekte dat er geen verbod kwam op zulke behandelingen voor transgenderpersonen.

De U-bocht die de regering maakte heeft er reeds tot het aflasten van een door de Britse overheid georganiseerde Internationale LGBT-conferentie die in juni in Londen zou doorgaan. De Britse overheid zag zich hiertoe genoodzaakt nadat tientallen nationale en internationale LGBTQ-organisaties lieten weten dat ze de conferentie zouden boycotten. Sinds het nieuws bekend werd dat er geen verbod op homo-genezingen voor transgenderpersonen komt hebben meer dan 85.000 personen een petitie ondertekend die de Britse regering oproept om ook transgenderpersonen op te nemen in het komende verbod zulke therapieën.

Daar wil Boris Johnson echter niets van weten. Zo  heeft hij reeds verschillende keren aangegeven dat hij niet op die vraag zal ingaan omdat de situatie van transgenders daarvoor ‘te complex’ is.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste