Britse koningin Elizabeth II is overleden op 96-jarige leeftijd

De Britse koningin Elizabeth II, geboren op 21 april 1926, is donderdag in Balmoral Castle in Schotland op 96-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Britse paleis op Twitter. Koningin Elizabeth II is 's namiddags vreedzaam gestorven. Op 6 februari 2022 zat de Queen 70 jaar op de troon.

Dinsdag benoemde de vorstin Liz Truss nog tot premier van het Verenigd Koninkrijk, nadat Boris Johnson eerder bij haar zijn ontslag had ingediend. Omdat koningin Elizabeth II problemen had met haar gezondheid en mobiliteit, vond de zogenaamde "kissing hands"-ceremonie plaats in Balmoral Castle, haar buitenverblijf, en niet in Buckingham Palace in Londen. Twee dagen later, op donderdag, uitten haar artsen hun bezorgdheid over de gezondheid van de Queen. Ze werd onder medisch toezicht geplaatst in Balmoral Castle.

Donderdagnamiddag werd er door het Koninklijk paleis al een bericht de wereld ingestuurd dat er grote zorgen waren over de gezondheidstoestand van de koningin. Omdat er over het algemeen niet gecommuniceerd werd over de gezondheid van de Britse koningin leidde dit tot grote bezorgdheid in het Verenigd Koninkrijk. De BBC kondigde meteen een programmawijziging aan om de gezondheidstoestand van de koningin op te volgen. Omstreeks half acht (Belgische tijd) werd bekend dat koningin Elizabeth II overleden was.

Bron: Belga/eigen berichtgeving

Foto: © Copyright UK MoD Crown Copyright 2015

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste