Braziliaanse topscheidsrechter komt in podcast uit de kast

De Braziliaanse topscheidsrechter Igor Benevenuto is  in aanloop naar de wereldbeker voetbal in Quatar op zijn éénenveertigste uit de kast gekomen als homo. Met zijn coming-out hoopt de scheidsrechter dat ook andere LGBTQ+ atleten zijn voorbeeld zullen volgen.

‘Voetbal was voor mannen, en ik wist al op jonge leeftijd dat ik homo was… en er  geen perfectere plek was om mijn seksualiteit in te verbergen. Ik ben 41 jaar en de afgelopen 23 jaar van dat leven waren gewijd aan het scheidsrechtersfluitje. Tot op vandaag ben ik nooit mezelf kunnen zijn. Homo’s zijn gewend om niet zichzelf te zijn”, zo zei Benevenuto in een Braziliaanse podcast. Volgens de scheidsrechter zijn er heel wat homo’s in het voetbal. “We bestaan en we verdienen het om er over te spreken en normale levens te leiden.”

In een reactie laat de FIFA weten dat ze Benevenuto steunen. “Zoals we reeds verschillende keren lieten weten gelooft de FIFA dat voetbal er voor iedereen is. Igor die zichzelf wil zijn is een belangrijk moment voor het Braziliaanse voetbal en dat in andere landen.”

De FIFA Wereldbeker gaat dit najaar door in Quatar waar homoseksuelen nog steeds vervolgd worden omwille van hun geaardheid.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste