Black Eyed Peas in Polen onder vuur na optreden met regenboogarmband

De Amerikaanse popgroep the Black Eyed Peas zijn in Polen in een controverse terechtgekomen omdat ze tijdens het oudejaarsconcert op de Poolse televisie optraden terwijl ze regenboogkleurige armbanden droegen. Verschillende leden en aanhangers van de regerende PiS-partij, waaronder de  minister van justitie Marcin Warchol, uitte hun ongenoegen hierover op sociale media. 

Vorige week moest de Poolse televisiezender TVP2 plots op zoek naar een vervanger voor hun oudejaarsconcert nadat Melanie C liet weten dat ze niet wilde optreden omdat ze op de hoogte werd gebracht van kwesties die ‘niet in overeenstemming liggen met de gemeenschappen die ze steunt’ 

Als vervangende act voor de liveshow vanuit Zakopane moest TVP2 maar liefst 1 miljoen euro neerleggen. 8, 3 miljoen kijkers zagen hoe de Black Eyed Peas met regenboogarmbanden het podium beklommen. Zanger will.I.am droeg het nummer ‘Where is the love?” Op aan alle Polen die het afgelopen hun hart hebben geopend en Oekraïense vrouwen en kinderen verwelkomden in hun woning na de inval van Rusland in Oekraïne.Hij droeg het nummer ook op aan iedereen die het afgelopen jaar gehaat is geweest waaronder joden, mensen van Afrikaanse afkomst en de LGBTQ-gemeenschap.

Zoals verwacht kwam er veel reactie op sociale media op de uitspraak en de regenboogkleurige armbanden.”LGBT promotie op TVP2. Een schande.Dit is niet  de oudejaarsavond van dromen, het is de oudejaarsavond van de degeneratie”, zo schreef Marcin Warchol  van de coalitiepartij ‘United Poland’ op Twitter.

Hij gebruikte het medium ook om will.i.am te vragen waarom de band optrad in landen die een veel slechter LGBTQ-rapport hebben dan Polen, zoals Qatar en Saoedi-Arabië. Op die manier wilde de minister suggereren dat de Black Eyed Peas hun principes verloochenen als er genoeg geld mee gemoeid is.

“Het is beter om in zulke landen op te treden en mensen daar te inspireren om een grotere tolerantie te tonen”, zo antwoordde de zanger. “En het geld? Dat is wat ze noemen een muziekcarrière.”

In een filmpje op Instagram dat hij maakte toen hij van het podium afkwam, anticipeerde de zanger de kritiek op hun optreden in Polen. “Wij zijn de Black Eyed Peas. Dat is Black Eyed P-E-A-S of P-E-A-C-E. We zijn niet de Black Eyed P-I-S.” (Zie video onderaan)

 

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste