Moord Beveren: Beveren gaat moord op David P. herdenken met regenboogbanken aan scholen en in park

Beveren gaat verschillende locaties voorzien van een regenboogbank. Dat heeft de gemeenteraad beslist. Eén van die locaties is het Park Hof ter Welle, waar begin maart het lichaam gevonden werd van David P. Het park krijgt ook de toevoeging "Park van de Verdraagzaamheid”. Ook alle Beverse scholen krijgen van de gemeente een regenboogbank aangeboden.

In het park Hof ter Welle werd op 6 maart jl. het lichaam gevonden van de homoseksuele David P. (42). Hij was door drie jongeren via de dating-app Grindr naar het park gelokt en daar zwaar door hen toegetakeld. Hij overleefde de ontmoeting niet. Na de feiten gaven de drie jongeren, twee 17-jarige en een 16-jarige, zich aan bij de politie.De jeugdrechters in Antwerpen en Dendermonde beslisten om hen in het gesloten federaal centrum in Everberg te plaatsen. Het is nog niet duidelijk of er sprake was van homohaat of een uit de hand gelopen diefstal.

Tijdens de afgelopen gemeenteraad werd de moord besproken, veroordeeld en bestempeld als ‘zinloos geweld’ .  "Met deze verklaring wil het bestuur van gemeente Beveren, wars van alle partijgrenzen en politieke verschillen, de rangen sluiten in de uitdrukking van haar afschuw voor deze zinloze daad en bij uitbreiding elke vorm van extreem en zinloos geweld. te nemen.”

 

Naast de regenboogbanken die de scholen krijgen aangeboden wordt er ook een regenboogoversteekplaats aangelegd in de Kasteeldreef ter hoogte van het Gemeentelijke Technisch Instituut (GTI). 

 

Ook in het park waar het lichaam van David P. werd gevonden worden blijvende herrinneringspunten aangebracht. "Ook op de plaats van de feiten zullen een aantal zaken blijven refereren aan de gebeurtenis. Zo werd er al een bloemenperk aangelegd en werd de bestaande zitbank ook daar vervangen door een exemplaar met de kleuren van de regenboog.”

Momenteel staat er op de plek van de feiten een tijdelijke 'gedenksteen' ter nagedachtenis aan het slachtoffer. Die wil het gemeentebestuur op termijn vervangen door een item met een meer permanent karakter.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste