Bekende huisarts Patrick Sweetlove gaat op pensioen

Alle patiënten van de bekende huisarts Patrick Sweetlove moeten op zoek naar een nieuwe huisarts. Na veertig jaar hangt hij zijn doktersjas  op 1 september definitief aan de haak en sluit hij zijn huisartspraktijk.

Niet alleen in en rond Antwerpen is Patrick Sweetlove een bekende naam. Ook ver buiten Antwerpen is hij bij LGBT’s bekend.  In 1985 was hij immers één van de oprichters van de Aids-telefoon. Daar kon iedereen toen op een  anonieme en laagdrempelige manier terecht voor informatie over de toen oprukkende nieuwe ziekte aids. Patrick Sweetlove engageerde zich ten volle voor het opstarten hiervan. Hij bezocht Nederland om te kijken hoe men daar werkte en ging vervolgens per fiets zijn hele vriendenkring langs om hen te informeren en te enthousiasmeren. De daaruit gegroeide poule van ongeveer 20 vrijwilligers kregen gedurende enkele weken een intensieve training .  Op 2 december 1985, gekoppeld aan een uitzending van een TV-film over aids op de openbare omroep, ging de Aidstelefoon van start.

Ook in de jaren die volgden en met de opkomst van het internet schreef Patrick Sweetlove op regelmatige tijdstippen medische artikels voor een overwegend LGBT-publiek op zijn eigen website en leverde hij vaak artikels aan die door andere gaymedia werden overgenomen en verder verspreid.

foto: Etactics Inc // Unsplash

Het gedeelte over de aidstelefoon werd overgenomen uit de brochure 25 jaar strijd tegen Aids in Vlaanderen

 

 

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste