Antwerp Pride trapt opnieuw af met opening in het Rivierenhof

Op woensdagavond 10 augustus  wordt de Antwerp Pride opnieuw afgetrapt  in het openluchttheater Rivierenhof. Net als vorig jaar staan er tijdens de Opening Night heel wat optredens op het programma.  Vanaf vandaag kun je hiervoor reeds toegangstickets kopen.

Dit jaar vindt Antwerp Pride plaats van 10 tot 14 augustus.Thema van dit jaar is Queertopia. Het belooft een extra feestelijke editie te worden want dit jaar is het de vijftiende editie. Voor die gelegenheid kijkt Antwerp Pride nog eens vijftien jaar in de toekomst. “Zal er in 2037 nog een Antwerp Pride nodig zijn? En zoja, hoe moet die eruit zien? Komen er nog letters bij onze LGBTQIA+ gemeenschap of hebben we een andere naam? Is ons taalgebruik tegen dan genderneutraal? En de mode? Hebben transpersonen tegen dan meer autonomie over hun transitie? Hebben we in 2037 een gay Rode Duivel? Is er dan nog steeds discriminatie op de arbeidsmarkt tegenover queer personen van kleur? Zoeken we nog seks via apps? Kunnen mensen van hetzelfde geslacht tegen dan huwen voor de kerk? Zullen we nog altijd uit de kast moeten komen? Wie wint Rupaul’s Drag Race in 2037? Zullen er nog gay bars zijn of hoe zullen we uitgaan? Zorgen we dan beter voor elkaar?…”

Tijdens de komende Antwerp Pride worden er antwoorden gezocht op deze en nog andere vragen. Die Antwerp pride wordt op 10 augustus afgetrapt in het Rivierenhof met optredens van  onder andere Liliane Saint-Pierre, Bryn, Miss Angel, Charles, Grigri Y El Macho Fantastico en Jaouad Ft Gustaph. Tickets van tien euro kun je hier bestellen.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste