Antwerp Pride blikt terug op corona-editie

De dertiende editie van Antwerp Pride zit erop. Zonder parade, festival en afterparties in de binnenstad werd het een ingetogen versie van Antwerp Pride die vooral digitaal kon beleefd worden. Tienduizenden vonden de weg naar het digitale platform antwerppride.tv.

Antwerppride.TV

De pop-up tv zender antwerppride.tv bereikte in de Pride week zo’n 15.000 unieke bezoekers. De site kon continue op een dertig bezoekers rekenen en die bezoekers bleven ook lang hangen op de site. Er was een duidelijke piek op zondag 9 augustus met 66 procent meer bezoekers dan de dag ervoor.

Op het kanaal konden kijkers terecht voor documentaires, LGBTQ-kortfilms, nieuws rond LGBTQ-thema’s, dj-sets en nog veel meer. De zender blijft nog een tijd online staan.

Trail of Stories

Er was ook een wandelparcours waar normaliter de parade plaatsvindt. Hierlangs stonden dertien portretten opgesteld van mensen die een bijzondere band hebben met de Antwerpse LGBTQ-scène. Mensen konden deze Trail of Stories in hun bubbel of individueel afwandelen. Middels een QR-code kon men het verhaal achter de persoon ontdekken. Tijdens de Pride-week werden de QR-codes zo’n 2000 keer gescand. En zo’n 9.000 mensen bekeken de Trail of Stories verhalen online.

Er waren ook tien begeleide wandelingen doorheen de stad en het Middelheimmuseum en deze waren uitverkocht.

De tentoonstelling Together in het M HKA loopt nog tot 6 september.

Tijdens het voorbije Antwerp Pride weekend meldde de politie geen noemenswaardige incidenten.

Corona-pride

Antwerp Pride kondigde op 8 juli al een corona-versie aan van het LGBTQ-Feest in Antwerpen maar ook die afgeslankte versie moest nog verder worden teruggeschroefd door de verstrengde maatregelen die de Stad Antwerpen begin augustus afkondigde.

Zo moest het mensenrechtenluik Human Rights Friday ter elfder uren worden afgelast en konden ook de filmvoorstellingen niet doorgaan.

“We kijken terug met gemengde gevoelens. Onze vrijwilligers hebben op korte tijd en onder steeds veranderende omstandigheden een project neergezet waar we fier op mogen zijn,” aldus Antwerp Pride voorzitter Bart Abeel. “Ik wil onze partners, sponsors maar ook iedereen bedanken die een vlag heeft uitgehangen, die een bezoek heeft gebracht aan de site of op een andere manier kleur heeft gebracht in de stad om de Pride gedachte te blijven koesteren. De taferelen die we de afgelopen dagen hebben gezien in Polen moeten ons terecht waakzaam houden.

Maar ‘blij’ of ‘tevreden’ kan je niet zijn wanneer een virus nog steeds slachtoffers maakt. Antwerp Pride organiseren doe je ook samen met de horeca, de evenementensector, de cultuursector, het middenveld... allemaal sectoren die nu enorm hard getroffen worden door de pandemie. We kunnen samen alleen maar hopen op betere tijden en dan maken we er opnieuw een feest van.”

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste