Video: Amsterdamse Canal Pride verloopt zonder problemen

De jaarlijkse Canal Parade door de Amsterdamse grachten is zaterdag rustig verlopen. Volgens de politie en de organisatie hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. Honderduizenden bezoekers zakten af naar de grachtengordel van Amsterdam om naar de tachtig boten te kijken en daarna verder te feesten  op de verschillende straatfeesten. Thema dit jaar was “Remember the past, create the future”.

De afgelopen jaren kwam er steeds meer kritiek op de overlast die de pride-festiviteiten met zich meebrachten. Daarom nam de organisatie dit jaar verschillende maatregelen. Het het hele gebied werd benoemd tot evenemententerrein. Versterkt geluid vanaf boten langs de route werd  niet meer toegestaan en alle boten die geen Pride-vignet hadden werden geweerd van de route die werd afgelegd door de boten. Daarnaast werd ook confetti verboden.

 

Dit jaar deed er  voor het eerst een boot mee waarop alleen maar transpersonen stonden en  waren voor het eerst verschillende politieke partijen verenigd op een gezamenlijke boot. Zoals gewoonlijk vaarden verschillende organisaties mee die elk een eigen boodschap naar buiten brachten. De boot van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) won de prijs voor de  boot met het beste statement, namelijk Veilig leren en werken in het onderwijs.

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste