IDAHOT:Alle Limburgse steden en gemeenten hangen regenboogvlag uit

Alle 42 Limburgse steden en gemeenten zijn van plan om op of rond 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie, de regenboogvlag uit te hangen aan een openbaar gebouw op hun grondgebied. Dat laat het Regenbooghuis van Limburg weten via hun social media-pagina’s.

Op die manier toont een gemeente/stad zich solidair en open voor al haar burgers, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie. 

 

Op 17 mei 2020 zal het exact 30 jaar geleden zijn dat de WHO, de wereldgezondheidsorganisatie, homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte. Sindsdien heeft de holebi-en transgendergemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie: IDAHOT. Vorig jaar deden bijna alle steden en gemeenten mee met de actie om regenboogvlaggen uit te hangen op hun grondgebied.

Ieder jaar pakt het Regenbooghuis van Limburg op IDAHOT uit met een actie. Eerder lanceerde ze de oproep om digitale regenboogvlaggen te maken met foto’s uit het straatbeeld. Ook nu roept het  Regenbooghuis van Limburg iedereen op om de regenboogvlaggen in hun woonplaats te fotograferen zodat ze er een digitaal fotoalbum van kunnen maken.

 

Lees ook: IDAHOT: Limburgse Regenbooghuis gaat op zoek naar digitale regenboogvlaggen.

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste