Video: Afscheid van Marieke Vervoort

Een week na haar overlijden is er in Schaffen (Diest) afscheid genomen van Marieke Vervoort (40).  De paralympisch kampioene leed al sinds jonge leeftijd aan een progressieve spierziekte. Zij koos ervoor om vorige week doormiddel van euthanasie uit het leven te stappen omdat ze fysiek zeer sterk was achteruitgegaan en onuitstaanbare pijnen leed.

Het lichaam van Marieke werd de zaal binnengedragen in een rode kist. De afscheidsviering had ze de afgelopen jaren zelf in elkaar gestoken. 

Tijdens een afscheidsviering in intieme kring namen naast haar vader Jos ook vrienden en tv-makers Tom Waes en Eric Goens het woord. Tom Waes deed dat in een videoboodschap omdat hij momenteel in Hong Kong zit. Hij vertelde aan de aanwezigen dat hij van Marieke een vuile mop moest vertellen omdat het anders “toch maar een saaie bedoeling was”.Eric Goens ontmoette Marieke Vervoort tijdens de opname voor zijn programma “Het Huis”. “Ik heb Marieke vijf jaar geleden leren kennen op een trampoline aan het Huis. Ze wilde een salto maken. Het ging voor haar over die ene mislukte salto”, aldus Goens, terwijl iedereen het over de ondraaglijke pijn van Marieke had na de uitzending. Zowel Stan Van Samang als Guy Swinnen brachten een muzikaal eerbetoon aan de overleden atlete.

Haar kist werd onder applaus en op de tonen van ‘Somewhere over the rainbow’ naar buiten gedragen.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste