Actrice Leen Dendievel wijst VRT-journalist terecht die deadname van Petra De Sutter gebruikte

Actrice Leen Dendievel heeft in een Instagram-story VRT-journalist Lieven Verstraete op de vingers getikt omdat die tijdens een interview in De Zevende dag de deadname gebruikte van minister Petra De Sutter.  Een deadname is de naam die iemand had voor die persoon in transitie ging. 

Petra De Sutter (Groen) mocht in het actualiteitsprogramma De Zevende Dag haar mening komen uiten over de recente verklaringen van het Vaticaan over homoseksualiteit en de reactie daarop van de Belgische bisschoppen. 

“Ik weet dat u er niet graag op wordt aangesproken, maar in dit geval is het wel relevant: u bent geboren als Peter en bent nu Petra. Voelt u zich ook gekwetst als persoon door dergelijke uitspraken?”, vroeg Verstraete. De minister leek geërgerd omdat de VRT-journalist haar deadname gebruikte maar ging daar niet op in.

Leen Dendievel, die drie jaar lang gestalte gaf aan de transgender Kaat in de soap Thuis, verdedigde De Sutter wel en tikte de journalist via Instagram op zijn vingers. Zij noemde het een grote fout. "Even (heel bewust, geen verspreking) de deadname van Petra De Sutter in een vraagstelling steken… Zeker een journalist zou moeten weten dat dit NOT DONE is.”

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste