Acht jaar cel wegens poging moord met seksueel motief op toevallige voorbijganger

De correctionele rechtbank van Dendermonde heeft de 69-jarige Aalstenaar Michel D.B. uit Erembodegem veroordeeld tot  een gevangenisstraf van acht jaar cel. Hij is schuldig aan poging moord op een toevallige voorbijganger. Volgens de strafrechter ligt er een seksueel motief aan de basis voor de moordpoging.

Michel D.B had de dronken 28-jarige Jens C. op 18 april vorig jaar binnen gevraagd om hem een tas koffie aan te bieden zodat hij nuchter zou worden. Maar het bleef niet enkel met koffie en  er werd  ook een fles cognac geopend. Toen de 28-jarige wakker werd, nadat hij een in slaap was gevallen, stelde hij vast dat Michel D.B. zijn broek had uitgedaan en hem betastte. Toen hij duidelijk maakte dat hij hier niet mee opgezet was kregen de beide mannen ruzie en haalde D.B. een mes boven. “Slachtoffer Jens kreeg in de woning van D.B. al drie messteken en was daarbij al ernstig verwond”, zo staat in het vonnis te lezen. “Nadat hij erin slaagde de straat op te vluchten, werd hij achtervolgd door D.B. Die diende het weerloos slachtoffer op het voetpad nog een vierde messteek in de rug toe. Er was tijdens die achtervolging tijd genoeg om zich te bedenken, maar dat deed D.B. niet. En wie doelbewust met een mes in iemands rug steekt, weet dat die kan sterven. Dit is dan ook duidelijk poging moord. Het is alleen dankzij de hulp van buren dat het slachtoffer het hier levend vanaf gebracht heeft

Zelf beweerde D.B. dat de 28-jarige op een bepaald moment naakt in zijn huis stond te dansen en vroeg hij vervolgens om bevredigd te worden. Michel D.B. zei dat hij dit weigerde en dat de twintiger toen begon te dreigen. “Hij sloeg me en kneep mijn keel dicht", verklaarde hij. "Om me te verdedigen heb ik dat mes genomen." De rechter aanvaardde die uitleg niet, omdat het niet strookte met objectieve vaststellingen. Zo waren bij D.B. geen sporen van verwondingen opgemerkt na de feiten. Het slachtoffer  zelf moest een tijdlang vechten voor zijn leven. Hij was geraakt in de long, amper een centimeter van het hart, en in de rug en lag een tijd in coma.

In het vonnis staat te lezen dat ook de rechter niet precies weet wat er in de living gebeurd is. ”We weten niet wat zich in de woning heeft afgespeeld. Het is echter twijfelachtig dat Jens C. avances maakte. En er zijn genoeg objectieve vaststellingen die duidelijk maken dat de verklaringen van D.B. niet kunnen kloppen. Er waren bijvoorbeeld geen sporen van verwondingen bij hem als gevolg van mogelijke agressie van C. Jens vormde geen gevaar en kreeg toch een mes in de rug. Dat moet streng bestraft worden.”

Bron: Belga/HLN

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste