Abba maakt comeback na veertig jaar

Na veertig jaar maakt ABBA zijn comeback. Dat maakte Bjorn Ulvaeus en Benny Andersson donderdagavond in Londen bekend. Niet alleen komt er een nieuw album maar ook een nieuwe concertreeks in een nieuwe Abba-hal in Londen.

Nieuw Album

Op de persconferentie in Londen, die tegelijkertijd via het internet gestreamd werd, maakten Bjorn en Benny bekend dat ze met ABBA een nieuw album, Voyage,  gaan uitbrengen. Dat verschijnt op 5 november. Als voorproefje van dat nieuwe album werden al twee nieuwe nummers uitgebracht: de ballad 'I still have faith in you' en het meer swingende 'Don't Shut Me Down'. Op Voyage zal ook een kerstnummer staan dat tijdens de eindejaarsperiode zal uitkomen. Het nieuwe album werd in het grootste geheim opgenomen in 2018 toen de groep de studio inkroop voor de twee eerste singles.

(Lees verder onder de video)

ABBA-tars

Die nieuwe nummers dienden voor de nieuwe concertreeks die volgend jaar in Londen te zien is. De kwieke zeventigers gaan daarvoor zelf niet meer het podium opkruipen. Dat laten ze over aan vier hologrammen. De afgelopen jaren werden ze gedigitaliseerd via motion-capture. De bewegingen en zang zijn dus afkomstig van de ABBA-leden zelf maar op het podium zullen ze te zien zijn zoals ze eind jaren zeventig eruit zagen. Deze digitale avatars, die ze ABBA-tars doopten, zullen optreden in een gloednieuwe hal die momenteel gebouwd wordt in het Queen Elizabeth Olympic Park. De eerste show zal op 27 mei te zien zijn.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste