150.000 deelnemers aan de Belgian and European pride

Volgens de organisatie heb en zaterdag meer dan 150.000 mensen de Belgian and European Pride bijgewoond. De politie houdt het op 100.000 aanwezigen.

Onder hen ook tal van politici. Zo spraken premier De  Croo (Open VLD) en Brussels staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) voor de start van de Pride-optocht de menigte toe en droegen ze ook een tijd de regenboogvlag.

Thema van dit jaar was ‘Protector the Protest’. De slogan werd dit jaar overgenomen van Amnesty International dat op internationaal niveau aandacht vraagt voor de rechten van de LGBTQ+ gemeenschap die steeds meer onder vuur komen te liggen.

‘In ons land heeft de LGBTI+ community bijna dezelfde rechten als iedereen maar die rechten kunnen ook terug afgenomen worden. Kijk maar wat er gebeurt in andere landen zoals Italië, Hongarije of Polen. Daar worden LGBTI+ rechten serieus ingeperkt en wordt protest onderdrukt. Ook in België zijn er tegenbewegingen die meer en meer aanhang krijgen. Om ervoor te zorgen dat het in België niet zover komt moeten we waakzaam blijven,’ zegt Eef Heylighen, woordvoerder van çavaria.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste